Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

110 bográcsban rotyogott a kakaspörkölt

Szentes - Csirkeszárnyat ettek, kakaspörköltet főztek – utóbbi 110 bográcsban rotyogott – a IV. Szentesi Szárnyas Napokon. A sör is főszerepet játszott a programokban, ma pedig a Ferobox Event bunyósai „kakaskodnak" a szabadtéri ökölvívógálán, a fesztivál új helyszínén, a Kurca-part Kalandparkban.

Pénteken még csirkeszárnyat ettek a vállalkozó kedvűek a IV. Szentesi Szárnyas Napokon, mely idén új helyszínre, a Kurca-part Kalandparkba öltözött. A csirkeszárnyat, akárcsak tavaly, ebben az évben is Laczkó Péter ette a leggyorsabban, de csak két-három falattal előzte meg a kalandparkos dolgozót, Őri Józsefet.

Szombaton is a szárnyas jószágoké volt a főszerep, ekkor rendezték a kakasfőző versenyt, és az esemény históriájában új rekordot felállítva 110 bográcsban – ez ugyanennyi baráti társaságot, munkahelyi kollektívát jelent, indult például a Köménymag szurkolói csoport is – rotyogott a pörkölt. A Dömsödi Imre szentesi mesterszakács vezette zsűrinek ismét nehéz dolga volt, és mire végigkóstoltak minden remeket, jól is laktak.

A díjakat bő kézzel osztották, a legszimpatikusabb csapat a Kék Iringó lett, a legszebb terítésért, tálalásért a MetalCom kapott elismerést. A főzőverseny 4. helyezettje a Delelő Sörőző különítménye lett, a harmadik Móra József csapata, a második a Vad Kanalak, míg a legízletesebb „perkeltet" Mami és segítői varázsolták a bográcsba. A varázsolták nem túlzó jelző, Dömsödi Imre ugyanis azt mondta: ez a csapat olyan jól teljesített, hogy bármikor beengedné őket saját konyhájába is.

Váltsunk közeget, jöjjön az ennivaló után az ital. A sörkalandtúrát – öt szentesi kocsmát kellett érinteni, egy-egy korsó sört elfogyasztani, tesztet kitölteni és minél hamarabb visszaérni a rajt helyszínére, a Kurca-part Kalandparkba –, nyugodtan állíthatjuk, meglepetésre a lányokból verbuválódott Téboyda nyerte, csúnyán „megalázva" teljesítményével a férfiakat. A világ rendjének helyreállításáról Kánvási „SörKing„ József gondoskodott, aki óriási fölénnyel nyerte meg a negyedik sörkirályválasztást (is).

A többiek még az első korsót – kettőt kellett lezúzni – kortyolgatták, mikor ő, alig több mint 11 másodperc alatt már végzett mindkettővel. A második Kozma Ferenc, a harmadik Ignácz Erik, a negyedik Holló István az ötödik Szabó Péter lett. Józsi újra megkapta a királyi ékességeket, a palástot, a jogart és a koronát, ő azonban még tartogatott egy kis meglepetést, megkoronázva saját produkcióját. Megcsinálta a „vízesést", vagyis egyszerre négy korsóból, az egyikből a másikba csorgatva, folyatva az italt, itta a sört.

Ez már vastapsot váltott ki, és az ünneplők között ott volt a végig neki szurkoló, a Hóungerit-Szentessel bajnoki címet nyert vízilabdás, Kövér-Kis Réka, és ezúttal ő énekelte Józsinak az ismert szurkolói dalt, rigmust: „Kék-piros, kék-piros, kék-piros a szív, ezért harcol, ezért küzd minden szentesi!"

A mai nap a „verekedésé": a hagyományokhoz ragaszkodva Bertók Róbert főszervező idén is megrendezi, 16 órától, a Ferobox Event szabadtéri ökölvívógálát – bemutatkoznak a Szentesi Kinizsi SZITE amatőr versenyzői is –, mely eddig mindig nagy sikert aratott jó meccseivel, semmihez sem hasonlítható hangulatával.

Korábban írtuk:

Több mint ezer ember látogatott ki ab rendezvényre, s éhen senki sem maradt. A kakasfőző versenyen 110 bogrács körül sürgölődtek a csapatok, legeredményesebben a Mami névre hallgatónak sikerült a nap. Dömsödi Imre, a zsűri mesterszakács elnöke is „beengedné őket a konyhájába". Második a Vad kanalak, harmadik Móra József csapata lett – éppen hogy csak lemaradt a dobogóról a Szentesen oly ismert Delelő formációja. A tálalás különdíját a Metalcom nyerte, míg a legszimpatikusabb csapat címe a Kék Iringó(k)nak jutott.

Sikert aratott az öt állomással nehezített sör kalandtúra is, amely tesztből és jellemzően ivásból állt. A befutó a tavalyi győztes T-Bolyda lett, előzve a (S)ördögöket és a bronzérmes Vakegereket.

Kánvási József tavalí sem talált legyőzőre. Fotó: Imre Péter (archív)
Kánvási József tavaly sem talált legyőzőre.
Fotó: Imre Péter (archív)

A nap legnagyobb attrakciója a sörkirály megválasztás volt, ahol az öt indulónak kellett gyorsan meginni 2 korsót. A címvédő, eddigi 3szoros győztes Kánvási József ezúttal is bizonyított, mindenkinél gyorsabban leküldte, míg kihívói még az első korsóval birkóztak. Megkoronázása után, plusz produkcióra is vállalkozott, az ún. (sör)vízesésre. 4 korsóból itta a egyszerre – egymás fölött voltak a korsók, az elsőből ivott, a többiből meg ebbe folyt bele. (Remélem, érthető. A szerk.)

Ezzel a mutatvánnyal óriási sikere volt, Kövér Kis Réka a szentesi bajnok vízilabdázó is neki szurkolt, visszaadva azt, amikor a Kánvási Józsi a Kömény mag szurkolói csapat tagjaként a női pólósokat biztatta a bajnokságban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap hajnali menetoszlop Szentesről

Június 22-én vasárnap 05:00 órakor 4 páncélozott, gumikerekes harcjárműből, 2 tehergépjárműből és… Tovább olvasom