Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

1,5 milliárd forintos beruházás kezdődik, a régi medencéket felújítják

Szentes - Wellnessrészleg épül a fedett uszoda mellé Szentesen, és a régi medencék is megújulnak. A fejlesztés összesen másfél milliárd forint értékű – jelentette be Szirbik Imre polgármester szerdán.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Egy DAOP-pályázatnak köszönhetően – 50 százalékos támogatással – 895 millió forintból élményfürdővel és wellnessrészleggel bővítik a szentesi strandot, egy magyar–román pályázaton – 5 százalék önerő mellett – Újszentessel közösen nyert 785 ezer euró Szentesre eső részéből pedig a régi medencék és a szomszédos teniszpálya újul meg – adta hírül tegnap Szirbik Imre polgármester. A Kurca-parti város összesen mintegy 1,5 milliárd forintot költhet el. – Egy pályázat általában kiszámítható, a miénk azonban kalandos utat járt be. Fellebbezések és tartaléklistán várakozás után végre az elmúlt héten befogadták mindkettőt – mondta. Véleménye szerint a város a fejlesztésekkel a sport- és edzőtábor-turizmus magját veti el, de az üzleti szempontok sem hanyagolhatók el.

A vendégvonzó beruházásnak jövő nyárra el kell készülnie. Látványterv
A vendégvonzó beruházásnak jövő nyárra el kell készülnie. Látványterv

Az egyik pályázatból a wellnessrészleget hozzák létre, ez az épülő versenyuszodához kapcsolódik majd, kétszer 400 négyzetméteren szaunavilágot, élményelemeket, rekreációs tereket alakítanak ki. A magyar–román pályázatból Újszentesen egy asztalitenisz-csarnok épül, Szentesen többek között az 50 méteres, valamint a meleg vizes medencék burkolata újul meg. Szirbik elmondta: az idő nagyon rövid, zárul az elmúlt hétéves uniós pénzügyi ciklus, ezért jövő nyáron végezni kell a feladatokkal. Leghamarabb augusztusban, még strandszezon idején kezdenek, mondta a polgármester. Ennek érdekében át kell gondolni az idei idényt, később pedig elképzelhető, hogy Szentesen is bevezetik a máshol már használt „karórás rendszert". Ekkor egy létesítmény különböző részlegeit más-más tarifáért veheti igénybe a vendég.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádlottak padjára ülhet az uzsorás kábítószer-termesztő

Zsarolt, uzsorázott és kábítószert termesztett egy férfi Nagymágocson. Tovább olvasom