Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

2011-re lesz kész a Petőfi Szentesen

Szentes - Elnöki lakosztályt is berendeznek a szentesi Petőfi Szállóban, amely a régió egyetlen ötcsillagos hotelja lesz. A beruházó tervei szerint 2011 karácsonyára készülnek el az épület felújításával. Tegnap eredeti szerkezetében nézhették meg az érdeklődők a Petőfi Szállót.
A beruházó Pendola Kft. munkatársai az elmúlt egy évben visszabontották a Petőfi Szálló épületét az eredeti formájára. Most azt a szerkezetet mutatja az épület, ahogyan azt annak idején tervezője, Komor Marcell megálmodta. A szálló romos állapotában is elegáns, harmonikus képet mutat. A munka során az építőknek minden téglára figyelniük kellett, hiszen a Petőfi műemlék, a beruházó cég vezetője szerint Magyarország egyik legszebb épülete. Zsohár Árpád munkatársunkat a földszinten körbevezetve felhívta a figyelmet a színházterem bejáratára: miután a később állított falakat elbontották, tágas aula lett, s végre látható a mennyezeti üvegablak is. A hotelben 49 lakosztályt alakítanak ki, a szálló folyosóiról pedig egyenesen be lehet majd menni a színházba – anélkül, hogy a vendégeknek az utcára kellene lépniük. A színházteremben újra kialakítják a páholyokat, ahová kétkaros lépcsők vezetnek majd. A vezető tervezőmérnök úgy fogalmazott: a Petőfi egy szép kor szép lenyomata. Szabó János szerint hálás lehet az utókor: a hotel látványa javítja esztétikai érzékünket.

Eredetiben nézhették meg az érdeklődők a Petőfi Szállót a tegnapi nyílt napon Fotó: Tésik Attila
Eredetiben nézhették meg az érdeklődők a Petőfi Szállót a tegnapi nyílt napon
Fotó: Tésik Attila

A szálló ötcsillagos lesz, a beruházó elképzelése szerint nem egészen ötcsillagos árakkal. Zsohár Árpád biztos benne, hogy a vendégeket ide lehet csábítani, hiszen a Petőfi olyan szolgáltatásokat nyújt majd, aminek nehéz lesz ellenállni. A terv már megfelel az ötcsillagos kategóriának, hiszen legkevesebb 167 pontot kell teljesíteni a kínálatok tekintetében, a Petőfi pedig az elképzelések szerint 250 pontot nyújt. A kényelmi, kulturális szolgáltatások mellett lesz sportlőtér, tekepálya, mélygarázs, vadászterem és más különlegességek.

Külföldi vendégek

Egy 1982-ből előkerült vendégkönyv tanúsága szerint Európa valamennyi országából érkeztek vendégek a háromcsillagos Petőfi Szállóba – pedig akkor még az átalakítások révén kevesebbet mutatott eredeti szépségéből. A vendégkönyvbe beírta nevét például egy görög, Milonasz Kiriakosz, izlandi turistaként Frimansson Hreinn. A volt Jugoszlávia területéről sokan érkeztek, ahogyan Ausztriából is. Megszálltak itt cseh, szlovák, román utazók. A bolgár Bodrov Vasziljev feleségével érkezett Szentesre, ahogyan a holland Antonius Jakobus is. A beruházó biztos benne, hogy ez a jövőben is jellemző lesz a Petőfire: külföldi és hazai vendégek egyaránt szívesen szállnak majd itt meg.

Olvasóink írták

 • 6. Valcsinko 2008. október 28. 11:46
  „Nagy örömmel tölt el, hogy újáépitik a Petőfit!Végre!!!
  De ha a szinházterem is olyan lesz-legalább is igyekeznek a kornak megfelelően, de maradva a régi stilusban- mint a régi /én emléksze m még rá gyerekkoromból/,akkor nagyon boldog leszek.”
 • 5. rezignált 2008. október 26. 11:05
  „Csak úgy ne járjunk mi a Petőfivel, mint a szegediek a régi Hungáriával, amit kívülről szépen rendbe hoztak, belülről meg olyan, mintha bombatámadás érte volna. Mert elfogyott a lé, nagy bukta lett az egész. Én emlékszem az újságcímre: az 1989-es Katalin-bált már a megújult Hungiban tartják. Szóval hiszem, ha látom a 2011-es megnyitót.”
 • 4. Köszönjük 2008. október 26. 01:15
  „Én már nagyon várom, nagyon rendes dolog Zsohár úrtól, hogy megmutatják, mielőtt nekikezdenek, látszik, hogy törődik az itteni emberekkel!! Sajnos nem tudtam, hogy nyílt nap lesz, és nem mentem el.”
 • 3. studyfy 2008. október 25. 15:53
  „csillaszucs! Nézdd meg a Szentesi Mozaik Fórumban. Remek képek vannak, külön kiemelném öreg Tofi panoráma képeit.
  Eddigi munkájukat csak dicsérni lehet a Pendola cégnek. Reméljük ilyen fair lesz Hozsár úr a továbbiakban is.”
 • 2. csillaszucs 2008. október 25. 12:00
  „Sajnos nem tudtam hogy lesz nyilt nap mert elmentem volna aki fotozott az légyszi küldhetne fotokat a csillaszucs@freemail.hu ra köszönöm szépen”
 • 1. Úgy legyen! 2008. október 25. 06:52
  „.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes új díszpolgára az amerikai űrhajózásnak dolgozik

Szentes - Haraszti Tegze Péter a chipek fejlesztése terén ért el jelentős tudományos eredményeket, huszonnégy találmány fűződik a nevéhez. Tovább olvasom