Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

2014 tavaszára elkészülhet a szentesi fedett uszoda

Szentes - A Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. április végén benyújtotta pályázatát fedett uszoda építésére. Az elbírálás nyáron várható. Ha zöld utat kap a Kurca-parti projekt, jövőre startol a munka, és 2014 tavaszára elkészülhet a sportuszoda.
Nagyítható látványtervek! Kattintson a képekre!
Nagyítható látványtervek! Kattintson a képekre!

Benyújtotta pályázatát fedett uszoda építésére a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. április végén, a beruházó az önkormányzat. A létesítmény 1–1,2 milliárd forintból valósulhat meg, az összeg 70 százalékát a társasági adó erre fordítható része adja, 30 százalékot a város fedez, ez a 3-400 millió forint már 2007 óta rendelkezésre áll. Az országos szakmai zsűri, a vízilabda és az úszás sportági szövetsége támogatja a projektet – tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől.– A pályázat elbírálása nyáron, legkésőbb ősz elejére várható, és tulajdonképpen csak a politika húzhatja keresztül számításainkat, hiszen erről a projektről kormányzati szinten határoznak – közölte a város első embere. – A Miniszterelnökséget vezető új államtitkár, Lázár János bizonyíthatja: pártatlanul, elfogulatlanul a vidék embere. Bízunk a pozitív döntésben, a vízilabdaklub és a város nagyon komoly előkészítő munkát végzett.Amennyiben a szentesi fedett uszoda zöld utat kap, a közbeszerzési eljárás kiírásával, a szerződések megkötésével télen végezhetnek, és 2013 tavaszán startolhat a munka. A beruházás a tervek szerint 2014 májusára készül el. A társasági adókkal kapcsolatban jelenleg ígérvényekkel rendelkezik az egyesület, az önkormányzat, megállapodások csakis a pályázat kedvező elbírálása, illetve az aktuális adóév után köthetők. Szirbik szerint a szükséges összegnek legalább az 1,2–1,3-szorosára szeretnének szerződni, ez jelenthetne biztosítékot, nyugodt anyagi hátteret.

A létesítményben az 50 méteres versenymedencén kívül a kiszolgálóegységek (öltözők, raktárak), technikai berendezések kapnak helyet, a lelátón 3-400 szurkoló izgulhatja végig a meccseket. A fedettel párhuzamosan egy-egy 400-400 négyzetméteres wellness- és élményfürdős egység is megvalósulhat, amelyek a sportuszodához csatlakoznak, de külön is üzemeltethetők.

Olvasóink írták

 • 3. nie 2012. június 06. 13:25
  „Jut hely a lakosoknak? Megfizethető lesz mindenkinek a belépő? esetleg egy kevés embernek? különben nagyon jó lesz, ha....”
 • 2. macska125 2012. június 05. 21:00
  „Egy sportvárosban ez már nagyon kell!! Reméljük úgy lesz.
  Azt is szeretnénk remélni, hogy a nem sportolók is kapnak egyszer egy fedett úszásra is alkalmas medencét. Na meg fedett melegvizest is.”
 • 1. randika 2012. június 05. 16:14
  „és ebből a sok pénzből dolgozót is vesznek majd fel?vagy önkiszolgálás lesz non stop?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak futni szabad a ligeti pályán

Korábban a kétkerekű járműveket, a korcsolyát és a gördeszkát tiltották ki gumiborítású futópályáról, már a nordic walkingnak sem lehet hódolni a vörös gumisávon. Tovább olvasom