Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

20 ezer forinton megy a huzavona Eperjesen

Eperjes - A gázszolgáltató tartozásokat követel Eperjestől, a falu nem talál kifizetetlen számlát, szerintük minden rendben van. Egyszer már majdnem kikapcsolták a gázt az önkormányzatnál, most adósságkezelő céggel leveleznek. Körülbelül 20 ezer forintról van szó.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Nyár óta nem jutunk közös nevezőre a gázszolgáltatóval. Azt állítják, hogy az önkormányzat tartozik nekik, rendszeresen küldik a felszólító leveleket, szeptemberben már arról is szó volt, hogy kikapcsolják az intézményeinkben a gázt. Előkerestük az összes befizetési bizonylatot, nem volt elmaradásunk. Elkészült egy jegyzőkönyv, számlákat fénymásoltunk és faxoltunk, azt hittük, minden rendben lesz. Két héttel később már egy adósságkezelő cégtől kaptunk dörgedelmes levelet, azóta velük próbálunk megegyezni – panaszolta Eperjes polgármestere, Kiss Csaba. Azt mondja, az önkormányzatnak legfeljebb talán 15 fogyasztási helye van, a követeléseket összegezve 20 ezer forintot keres rajtuk a szolgáltató. Többször kérte a falu vezetése: részletezzék, hogy pontosan melyik a befizetetlen számla, és az mikor keletkezett, eddig ilyen iratot nem kaptak. Azt nem vitatja Kiss Csaba, hogy időnként pár napos csúszással utalják a gáz árát, de szerintük minden fogyasztási hely rendben van. – Nemhogy 30, de még feleennyi napot sem szoktunk késni a fizetéssel. Tanácstalanok vagyunk. Lehet, hogy a fogyasztóvédelemhez kellene fordulni? – kérdezte a polgármester.

A falu és a szolgáltató könyvelése valahol nem egyezhet, hiszen érdeklődésünkre azt válaszolta a GDF SUEZ kommunikációs munkatársa, hogy szerintük pedig igenis tartozik nekik Eperjes. A község önkormányzatának több fogyasztási helyre van szerződése a társasággal, az ezekhez tartozó összes folyószámlán tartozás áll fenn, írta Varga-Futó Ildikó.

Úgy vélik: ők a jogszabályoknak megfelelően járnak el, tette hozzá. „Válaszainkban kiemelten feltüntettük, hogy a tartozások mely tételekből adódnak, illetve hogy további kérdés esetén forduljon bizalommal ügyfélszolgálati irodánkhoz" – áll a levelükben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pillár-virágokkal nyertek

Kecskeméti diákok sikeréhez járult hozzá a szentesi növénynemesítő, Pillár József. Tovább olvasom