Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

28 ezer forint rokkantsági járadékot kapott a rákban elhunyt világbajnok sportolónk

Szentes - A közelmúltban elhunyt szentesi vízilabdás, Sipos Edit az utolsó napokban arra is gondolt, mire költsék a gyógyíttatására gyűjtött pénzt, a mintegy 1,5 millió forintot. A kórház fejlesztése és az utánpótlás-nevelés segítése került szóba.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Lehet, furcsán hangzik, de az utolsó napokban is sokat beszélgettünk a jövőről – mondta Sipos Mátyás, a fiatalon, 38 évesen elhunyt szentesi vízilabdás, Sipos Edit édesapja. – Mikor megkérdeztük tőle, mit szeretne még az életben csinálni, azt válaszolta: „Beteg gyerekeket oktatni". Nem panaszkodott, nem magára gondolt, azon tűnődött, mire lehetne költeni az ő megsegítésére összegyűlt pénzt, a mintegy 1,5 millió forintot.

Az édesapa elárulta: Edit azt szeretné, ha a szentesi kórházban az onkológiai osztályon kialakítanának egy olyan szobát, amelyben a végső stádiumban lévők nyugodt körülmények között viselhetik fájdalmaikat. Feleljen meg minden elvárásnak, legyen klimatizált, és a televízió se hiányozzon belőle. Ezt, illetve egyéb műszerek vásárlását több százezer forinttal, az összegyűlt összeg mintegy 40 százalékával támogatnák – közölte Sipos Mátyás, aki még elmondta: ne értsék félre, a lánya minden gondoskodást, törődést, ápolást megkapott a szentesi egészségügyi intézményben.

Beteg gyerekeken, sportolókon szeretett volna segíteni Sipos Edit. A szerző felvétele
Beteg gyerekeken, sportolókon szeretett volna segíteni Sipos Edit.
A szerző felvétele

Posztumusz elismerés

Felröppent a hír, hogy posztumusz Szentes Városért Emlékérmet adományoz a szentesi önkormányzat képviselő-testülete a közelmúltban 38 évesen elhunyt és pénteken eltemetett Sipos Editnek, a város egyik legeredményesebb vízilabdásának. A kitüntetést az október 23-i városi ünnepségen adják át a szülőknek. Az információt Szűcs Lajos alpolgármester megerősítette. És még folyamatban van az is, hogy róla nevezzék el az épülő szentesi sportuszodát, erről a képviselő-testület még nem határozott.

A gyerekekről sem feledkezett meg, akiket még oktatni szeretett volna, nekik 60 százalék jutna. Az utánpótlás-nevelésre, azon belül is a rászorulók megsegítésére gondolt, akár a versenyen való elindulás támogatásával, vagy felszerelés vásárlásával. A „végakarat" harmadik pontja – az édesapa elmondása szerint –, hogy szülessen egy törvényjavaslat, amely a hozzá hasonlóan halálos betegséggel küzdő vagy balesetet szenvedett, korábban az országnak világversenyeken sok dicsőséget szerzett sportolókat segítené.

Ő ugyanis betegen, leszázalékolva 28 ezer forint rokkantsági járadékot kapott, ezért azt szeretné, ha ezeket az összegeket felemelnék legalább a minimálnyugdíj szintjéig. Ebben az ügyben a família a közeljövőben meg akarja keresni a térség országgyűlési képviselőjét, Farkas Sándort.

Az édesapa tolmácsolása alapján a család azt szeretné, ha az adományt gyűjtő számla továbbra is élne, de ezúttal már a daganatos betegeken és a fiatalokon lehetne a felajánlásokkal segíteni, és a befolyó pénzt alapítvány kezelné. Változatlanul a következő számlaszámokra utalható pénz: Raiffeisen Bank: 12066007-00505938-00300001, külföldről: HU 1012 0660 0700 5059 3800 3000 01, SWIFT kód: UBRT HUHB.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. louise 2013. szeptember 17. 23:50
  „A 28.000 Ft. egy válogatott sportolónak, ez az ország szégyene!!!!!”
 • 32. y-akta 2013. szeptember 01. 00:08
  „Napok óta gondolkodom, hogy írjak-e. Engem rendkívül elszomorított ez a cikk. Tiszta képet kapunk a jelenről. Nagyon szegények egyes emberek, lélekben, akiket pozícióba juttatott a közakarat. Ez a beteg ember élete utolsó felvonásában elrendezte, hogy a számára összeadott pénznek mi legyen a sorsa. Rászoruró gyerekek támogatása és szoba az onkológián. Kikészültem! Aki azzal jön, hogy mindenki előre gondoskodjon magáról, annak üzenem, hogy valószínűleg Edit sem így tervezte az életét. És még sok-sok fiatal sem, akik súlyos betegségben szenvednek. 28 ezer forint meghalni sem elég, de élni, túlélni semmiképp. A társadalom ezzel azt üzeni nekik, hogy mihamarabb csukják be a szemüket. Ez minden, csak nem emberi élethez méltó, gyógyuláshoz vezető ellátás. Beteg ez az ország. Mi számít itt még?”
 • 31. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 31. 13:40
  „bezzeg a kaferrok kapnak sok sok segélyt munkanélkülit )) egészségesek is ugy el vannak hizva mint a disznó,a mi honatyáink lassan <moderálva> a magyart”
 • 30. Belváros50 2013. augusztus 31. 01:22
  „8. queenmargareth1 2013.08.29. 08:42

  nem szégyellik magukat ezek a brutál vezetők:(

  Szégyeljük mi magunkat mert megválasztottuk ezeket a hóhérokat!!!!!!”
 • 29. info 2013. augusztus 29. 23:33
  „24. alfa258 2013.08.29. 16:45 -igen,így van- egyébként sem birkák az emberek, hogy terelgessék őket össze-vissza!”
 • 28. info 2013. augusztus 29. 23:30
  „Mindenkinek aki ebben a betegségben szenved, fölemelni a járandóságát olyan szintre, hogy élhető életet élhessen, legyen az bármilyen ellátás !!!!!!
  Úgy látom itt egyesekne4k elgurult a pirulájuk, azt hiszik magukról, hogy sosem lesznek betegek.Akinek van pénze azt hiszi magáról, hogy mindent vehet érte ..... aki azt állítja, hogy jogtalanul vannak egyesek a rokkant rendszerben, lehet, hogy holnap közlik a betegségét, majd megtudja mind aki bele esik ebbe a kategóriába. Szégyen,az nem érdekli, hogy milliárdokat költenek üres focipályákra?! Ja, hogy az természetes,-neki.”
 • 27. Őszödi 2013. augusztus 29. 20:34
  „Megvédték a rokkant-, szolgálati, bányász- stb. nyugdíjakat. Hány embert kényszerítettek betegen munkavégzésre? Hány embertől vettek el visszamenőleg törvények által megállapított nyugdíjakat?
  "Sajnos e jogrendszert és magát a parlamenti munkarendet is elbizonytalanító megoldásoknak az elnöksége kezdetén Kötcsén a Fidesz-KDNP-frakcióval lecsót kóstolgató Schmitt Pál nem mondott ellent. Miközben sorra hozta az AB az általa aláírt törvények kapcsán az alkotmányellenességet kimondó határozatokat, Schmitt alkotmányőri funkciójára fittyet hányva, sorra írta alá az alkotmányellenes törvényeket."”
 • 26. szög 2013. augusztus 29. 18:05
  „A sok senkiházi politikusnak bezzeg jut rendesen ilyen esetben.Valakinek eszébe jutott már kiszámolni mennyibe került a "pufajkás" elmúlása nyugdíjjal,ellátással,gyógyszerrel a luxus elfekvőben.Hány gyerekre lehetett volna költeni azt az irdatlan pénzt.Másnak meg gyűjteni kell az adományt ,hogy egyáltalán legyen reménye a méltó gyógyuláshoz.Ez az igazi gaztett amit elkövethet ez a mocskos politikai elit.Vérlázító,ahogy nyelik az egészségügyi hozzájárulást.Undorító......
  Editkém nyugodj békében!”
 • 25. queenmargareth1 2013. augusztus 29. 18:00
  „csak tudnám hol vannak azok, akik a betegeket ócsárolják ezért a pénzért!”
 • 24. alfa258 2013. augusztus 29. 16:45
  „artilla: remélem önnek nincs hozzátartozója! Emberségből elégtelen! Képzelje csak el van olyan ismerősöm aki 35 évet dolgozott, most rokkantva, betegen kap 28000 ft ot! Ne beszéljünk a munka világába visszaterelésről, hála az önhöz hasonló gondolkodású megválasztottaknak! Nem kívánom még azt sem önnek, hogy hasonló helyzetbe kerüljön! De szégyellhetné magát!”
 • 23. hagymi 2013. augusztus 29. 16:30
  „Nagyon sajnálom, hogy így ért véget az élete! Csak azt szeretném a cikkhez hozzáfűzni, hogy kár összekeverni az élsportolóságot a rokkantsági járadékkal. Van olyan ország, ahol az olimpiai érmekért nem jár pénzjutalom. Nálunk igen. De! a rokkantsági járuléknak a sporthoz nincs köze. Sok mindentől függ az összeg nagysága, de attól, hogy ki milyen sportoló volt, attól nem. Valószínűleg kevés munkaviszonnyal, kevés bejelentett adózott jövedelemmel rendelkezett, és valószínűleg nem a sport tevékenysége okozta halálos betegségét sem, illetve a rokkantságát.”
 • 22. Hammada_Fleet 2013. augusztus 29. 16:03
  „"Ő ugyanis betegen, leszázalékolva 28 ezer forint rokkantsági járadékot kapott..."

  Ráadásul valószínűleg ez így törvényes. És ezt az összeget kapja sok ezer rákos beteg és egyéb haldokló. De nem baj, amíg jut Orbánnak, Hendének, Kósának stadionra, focira, kézilabdára (most éppen a Szegedet pakolták meg - demagóg vagyok, mennyi halálos beteg szenvedését lehetne megkönnyíteni azon a pénzen, amit adókedvezményben megkaptak????).”
 • 21. nelek 2013. augusztus 29. 15:16
  „12. artilla 2013.08.29. 10:39,

  lehet-e mindenki főnök?”
 • 20. kokorcsin 2013. augusztus 29. 13:50
  „A 18. hozzászóláshoz - azt hiszem a józanul gondolkodó EMBEREK (azért írom nagybetűvel, mert egyre kevesebb van belőlük), nem akarnak az Ön által említett "Döbrögiek" szintjére emelkedni, főleg erkölcsi szinten. Tudom, hogy ennek manapság nincs jelentősége, csakis a pénznek, de az nem minden. Hol van itt az erkölcs, a tartás, a megbízhatóság, a feddhetetlenség - úgy tudom, egy demokráciában az elöljáróknak ezzel rendelkezni illene. Tudomásom szerint azért lettek megválasztva, hogy a nép érdekeit képviseljék és nem a sajátjukat. Ahogy látom nyugaton ez másképpen működik, igaz ott is vannak problémák. Azt meg igen felháborítónak tartom, hogy a "mannát" várják az emberek. Nem az egyszerű emberek tehetnek arról, hogy megszűntek a munkahelyek, vagy hogy rokkantak lettek. Mi a csodát kellene csinálni egy beteg embernek ? Talán kiballagni a temetőbe, mert már értéktelen? Tulajdonképpen semmi értelme az életének, mert gúzsba van kötve a betegségek és a szegénység miatt. Egyébként ebbe bárki beleeshet, és mindjárt másképpen látja a világot, ha fillér nélkül hagyják, vagy minimális ellátással, amiért ő tulajdonképpen megdolgozott, csak közben alakítgatják a törvényeket, úgy hogy az alsó néprétegeknek minél kevesebb jusson. Pl. egy havi 300 ezer forintos fizetés emelés, másnak egy évi jövedelme. Nem torz ez egy kicsit ? Miért mindig az egyszerű állampolgárokon kell spórolni. Persze kell stadion is, de ilyen helyzetben, és ennyi ? Közben az emberek fele él a létminimum alatt. Ennyi ember lenne "Ludas Matyi szindrómás" ? Nem téves ez a felfogás egy kicsit ? Azt hiszem nem ártana néha helyet cserélni egy-egy szerencsétlenül járt emberrel. Abból pedig van elég. Meg azon is elgondolkodni, hogy mennyi felesleges dologra mennek el milliárdok, ami megspórolható lenne. Nem irigykedésről van itt szó, csak józan, nyitott gondolkodásról sokak részéről.”
 • 19. macs 2013. augusztus 29. 13:26
  „18. artilla,
  "véget kéne vetni annak a szemléletnek, amely mindig mástól várja a sok mannát, és cserébe keveset ad, minden hibáért mást kárhoztat, önmagát viszont mindig felmenti."
  Tudod van a lehetetlen és van a csoda. A lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodákra egy kicsit várni kell! :-)
  Biztos vagy benne, hogy az emberek Döbrögik akarnak lenni?”
 • 18. artilla 2013. augusztus 29. 12:45
  „studyfy: Jellemző, hogy nem érvelsz, csak feltételezel és kapásból minősítesz. Ez is a magyaros "Ludas Matyi-szindróma" egyik vaskos védjegye. Az csak a mesében létezik (ezért is találták ki), hogy a csóró (avagy lúzer) szegénylegény majd igazságot szolgáltat Döbrögivel szemben saját magának, sőt még jól el is agyabugyálja, nem is egyszer, hanem háromszor. A vágyakra kifestett álmok világa végtelen.
  A fellegekből leereszkedve földi poklunkba, elmondhatom, hogy én is a "tömeg" része vagyok. Átlagos alkalmazotti családban születtem, nem szegényen, de nem is gazdagon, csak gyermekkoromban még nem volt szégyen, ha valaki nem menő cuccokban járt. Viszont nyitott szemmel figyeltem a világot, és az életembe többek közt tanulmányokkal fektettem be. Ma sem vagyok gazdag, de megélek. igaz takarékosan, puritánul, de középosztályi szinten. Nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok, azt viszont kijelenthetem, hogy a felfogásom csak a "Ludas Matyi-szindrómásoknak" abnormális. Nekik üzenem: véget kéne vetni annak a szemléletnek, amely mindig mástól várja a sok mannát, és cserébe keveset ad, minden hibáért mást kárhoztat, önmagát viszont mindig felmenti. A Döbrögiket nem elverni kell képzeletben, hanem a valóságban kell az ő szintjükre felemelkedni és lehetőség szerint változtatni a világon. A sohanapjáig viszont pszichés levezetőnek jól lehet dühöngeni, gyűlölködni, meg írígykedni. A Döbrögik meg dörzsölhetik a tenyerüket.”
 • 17. macs 2013. augusztus 29. 12:42
  „Nagyon cinikus leszek! Sok esetben tapasztalható, hogy a betegek egészségi állapota egyetlen orvosi felülvizsgálat során valami különleges eljárásnak köszönhetően megjavul vagy akár meg is gyógyulnak. Van egy javaslatom, a Pethő módszerhez hasonlóan terjesszük el a világba. Nagy pénz van benne, meg kéne próbálni! :-(
  Akik azt mondják az érintettek szimulánsok, azok ezt tudják is, vagy csak gondolják? Tudom, sokszor elhangzik, nem is beteg, mert dolgozik. Kérdés: egy hallássérült, egy mozgásában korlátozott, miért nem dolgozgathat a kertjében? Kedves újságírók, megérne egy cikket írni arról, hogy milyen rokkantsági fokozattal milyen munkát lehet végezni.”
 • 16. tocen 2013. augusztus 29. 12:08
  „Részvétem a családnak:(”
 • 15. zsozso64 2013. augusztus 29. 12:01
  „Kedves 12. artilla! Nagyon sok kérdésben egyet értek veled, de a kérdésekre adott válaszaid, nem minden esetben azonosak az enyémekkel! Az a jelenleg, a társadalom impotenciáján, valóban eluralkodott vélemény, hogy "mindenkinek maga felé húz a keze", és ezért elnézzük, hogy választott képviselőink kirabolnak, számomra nagyon nem elfogadható! Azt hogy ezzel együtt kellene tudnunk élni, végképp nem hiszem! Azt valóban elfogadom, hogy nekünk átlag " halandóknak " nem a képviselőkhöz kellene hasonlítani magunkat! Meggyőződésem, hogy őket kellene hozzánk hasonlítani! A rendszerváltozatlanság elmúlt húszon évében, egyetlen politikusról sem hiszem, hogy jobb ember, vagy büdösebb a lába, nagyobbat bír XXXX-ni, vagy bármi ok miatt "feltétlen csodálatra" és "feltétlen kiemelkedő megbecsülésre" érdemes lenne! Egyikről sem! Volt amelyik tevékenysége segítette a szavazók életkörülményeit, és voltak olyanok is amelyek megszületésével kapcsolatosan is, nagy konfliktusom támadt a teremtővel! Az hogy egy miniszterelnöknek mi a hobbija, nem a köznépre tartozik! Csak akkor van jogunk ebbe belepofázni, ha a mi pénzünkből finanszírozza! Márpedig Manapság éppen ezt teszik! A "többezer milliárdos nagy üzleteket" sajnos nekem nem volt lehetőségem megtapasztalni, amiről a sajtóból értesül az ember, azt meg egyszerű "köztörvényes siker politizálás" Az aranycsapat egyetlen tagja sem hiszem, hogy a grundon tanult, kunsztokat elcserélné, a mai csodapalotákra emlékeztető "akadémiák" játéktudás szintjével! (tudom, már nem igen igazolhatják állításomat) Teljesen egyetértek azzal a véleményével is, amely szerint a "felső réteg bónuszoltatását" azért teszik, hogy ez által tudják "uralni a tömegeket"!
  Az én véleményem szerint azonban, ez a "bónuszoltatot felsőréteg" nem érdemes sem a tiszteletre, sem az anyagi megbecsülésre, sem arra, hogy közpénzek közelébe engedjék őket valaha is! Ezek az általuk "felső rétegbe" sorolt politikusok jelentős része, nem rendelkezik sem nemesi származással, sem nemes tulajdonsággal, tökéletesen olyan mint bármelyikünk! Legfeljebb a pofája nagyobb egy kicsit, meg az arcán a bőr vastagabban tenyészik! Amíg hagyjuk! Azokban az államformákban, ahol "demokratikus választások útján" lehet vezető beosztásokat elérni az Államapparátusban, alkotmányban (ha van még ilyen???) lefektetett alaphelyzet, hogy minden ember, azonos elbírálás alá kell hogy essen, és azonos lehetőségeket kell hogy kapjon!!! A versenyszférában nem igen honorálják az elbaltázott lehetőségek és eltolt üzletek virtuózait! Nem várnak arra sem, hogy kártékony tevékenységüket, szerződésük végéig próbálgassák,- Egész egyszerűen kirúgják!!! Ha pedig pofázik, hogy neki eddig meg addig tart a szerződése, még egy kártérítési pert is a nyakába biggyesztenek!! Az bizony nekem is nagyon fáj, hogy a politikában, és az "Állam" vezetésében, irányításában résztvevők sohasem részesülnek efféle "megbecsülésben"! Pedig igazán ránk férne, mindannyiunkra !!! Addig viszont amíg mi, porba szellentők, nem a saját jól felfogott érdekeinket tartjuk szem előtt, addig tényleg csak a dühöngés és írígykedés marad nekünk! De abból legalább jól el vagyunk látva bónuszokkal!”
 • 14. studyfy 2013. augusztus 29. 11:49
  „artilla,
  Úgy tűnik Te még csak az élet napos oldalán voltál, remélem egyszer megismered belülről a "tömeg" életét is. Felfogásod és azok magyarázata abnormális!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Niki még szentesiként úszott Montrealban

Csúcsformában volt Rácz Nikolett a paraúszók montreali világbajnokságán: váltóban döntős helyezést ért el, és szinte minden számában javított egyéni legjobbján. Tovább olvasom