Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

2 család is a nulláról kezdte 2016-ot: Törökék és Pardiék élete a tűz után

2 család is a nulláról kezdte 2016-ot: Törökék és Pardiék élete a tűz után
Nagymágocs, Székkutas- A székkutasi Török Tiboréknak novemberben, a nagymágocsi Pardi Krisztiánéknak decemberben égett le a háza. Mindkét családnak a nulláról kellett új életet kezdenie. Olvasóink segítették talpra állásukat.
A székkutasi Török Tiborék már berendezkedtek abban a lakásban, amit az önkormányzattól kaptak, miután az otthonuk leégett. A ház az övék volt, de mivel nem győzték fizetni a törlesztést, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-re szállt.

Az apa egyedül neveli öt lányát. A tűzeset november 27-én történt. Felrobbant egy olajradiátor, a láng továbbterjedt, szinte mindenük elégett. Az eset után a Délmagyarország Lapcom Média Alapítványa gyűjtést szervezett a család javára. Több olvasónk pedig bútorokkal, ruhaneműkkel, tartós élelmiszerekkel, háztartási eszközökkel segítette Törökéket. Az önkormányzat felajánlotta az egyik bérlakását, ahová a család beköltözött.
 
A nagymágocsi Pardi Krisztiánék egy családtagjuk házát tették lakhatóvá. Egyelőre oda költöznek a turistaszállóról. Fotó: Kovács Erika

A biztosító benyújtotta a számlát Pardiéknak

Pardiék úgy érzik, az ág is húzza őket. Nemrég haláleset történt a családban. Néhány napja pedig levelet kaptak a biztosítótól, hogy 5 napon belül fizessenek 1 millió 400 ezer forintot. Ennyibe került a szomszédos lakások tetőszerkezetének javítása, mert a tűz oda is átterjedt.
– Kétségbeestünk. Bementem volna személyesen is a biztosítóhoz, de még személyim sincs, amivel igazolhatnám magam – sorolta Pardi Krisztián. – A jövő hétre ígérték az anyakönyvi kivonatot. Azzal mehetek majd okmányt készíttetni. Így levélben írtam meg, hogy csak a rajtunk lévő ruhánk maradt meg, más semmi. A közmunkásfizetésből havi 6000 forintot tudok fizetni, a többi kell a megélhetésünkre. Még nem jött válasz.
Pardi Krisztián várja a rendőrségi vizsgálat végét is. A tűz miatt eljárást indítottak ellene kiskorúak veszélyeztetése miatt. Hangsúlyozta, ő nem akart tüzet okozni. Csak azt szerette volna, hogy meleg legyen, és ne fázzanak meg a gyerekek.
– Ez a lakás talán 60-70 négyzetméter. A kapott bútorokkal rendeztük be. A kisszoba a két nagylányé lett, a másikban pedig én lakom a három kisebb gyermekemmel– mondta az édesapa, Török Tibor.

– Kicsi a hely, de elvagyunk. Az életünk kezd visszatérni a régi kerékvágásba. Megismerkedtünk a szomszédokkal is.

Az édesapa azt mondta, az önkormányzat ugyan hivatalosan május végéig adta ki nekik a lakást (addig csak a rezsit kell fizetniük), szükség esetén azonban meghosszabbítható a szerződés. – Az állataink a régi otthonunknál vannak, meg még néhány holmink is. Hogy mi lesz a sorsa, nem tudjuk. Az eszközkezelő erről még nem mondott semmit– hallottuk Török Tibortól.

A nagymágocsi Pardi Krisztiánék háza december 15-én égett le. A vizes fa nehezen gyulladt meg, ezért az apa olajat akart a tűzre önteni, de egy benzineskanna akadt a kezébe. Mindenük odalett... A háromgyermekes család az önkormányzat turistaszállóján kapott átmeneti elhelyezést. Olvasóink nekik is segítettek. Pardiék a hétvégén költöznek el a turistaszállóról.

– Testvéremék házát 5 hét alatt újítottuk fel. Be kellett kötni a vizet, szennyvizet. Fürdőszobát alakítottunk ki.
A kisszobát két részre osztottuk, konyhára és hálófülkére. Ott alszunk majd mi, a párommal. A nagyszoba a gyerekeké lesz – sorolta a férfi. A család már nagyon várja a költözést. A felajánlásokból kapott bútorokkal rendezték be az új otthont. Már fűtik a házat, remélik, hétvégére átmelegszenek annyira a falak, hogy beköltözhessenek. – Itt szívességből élhetünk. A régi házunkba nem mehetünk vissza. Le kell bontani. Szeretnénk majd saját otthont. Reméljük, ebben segítségünkre lesz az otthonteremtési támogatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bors Károly, az utolsó szentesi feketekerámia-készítő a bonyolult mintákat kedveli

Bors Károly, az utolsó szentesi feketekerámia-készítő a bonyolult mintákat kedveli
Vésett és faragott mintákat használ Bors Károly, az utolsó szentesi feketekerámia-készítő mester. Tovább olvasom