Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

30 kilométer kerékpárút

A szentesi kistérségi társulás sikerrel szerepelt a gazdasági minisztérium pályázatán, amelyet a szaktárca kerékpárút-tervezésre írt ki.
A szentesi kistérségi társulás sikerrel szerepelt a gazdasági minisztérium pályázatán, amelyet a szaktárca kerékpárút-tervezésre írt ki. Szabó István, Derekegyház és Gémes László, Szegvár polgármestere szorgalmazta Szentes polgármesterénél: a társulás valósítsa meg a településeket összekötő kerékpárút-hálózatot. Önerőként a társulás 13 millió forintot tett le az asztalra, az elnyert összeg ugyanennyi. Szirbik Imre szerint a törekvés szép példája a települések közötti összefogásnak.
A program megvalósulásával hozzájárul a biztonságos, környezetkímélő közlekedéshez, erősítheti az idegenforgalmat. A tervek szerint épül egy út Szentes és Szegvár között egészen Mindszent közigazgatási határáig. Egy másik út Szentesről vezet Derekegyházon át Nagymágocsra – majd az elképzelések szerint egészen Orosháza-Gyopárosfürdőig. Összesen 30 kilométer kerékpárút tervei készülnek el hamarosan.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dömsödi aggódik a Fideszért

Az önkormányzati választásokon elszenvedett vereség után a Fidesz szentesi szimpatizánsai változást… Tovább olvasom