Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

32 milliót költenek a Kossuth utcai járdára

Szentes - A városvezetés szerint nem szépészeti beavatkozás a Kossuth utcai járdafelújítás. A munkát a napokban kezdték, nyárra végezni kell vele.
A napokban kezdtek hozzá a szentesi Kossuth utca csinosításához. A Városellátó Intézmény munkatársai a déli oldal járdáit bontják, a tervek szerint nyárra a József Attila és a Somogyi Béla utca közötti szakasz teljesen megújul. A város idei költségvetésébe betervezték a projekthez szükséges 32 millió forintot, egy testületi ülésen azonban vitát váltott ki, szükséges-e ez a kiadás. Halmai István városatya például arról számolt be: nem ítélte az érintett szakaszt olyan rossz állapotúnak, amelyet feltétlenül javítani kellene. Szirbik Imre polgármester a projekt szükségességét azzal indokolta – példaként hozva fel a taxiállomás környékén a kilazult macskaköveket –, hogy ez nem szépészeti munka, balesetveszélyt is elhárítanak.– Közel 2000 négyzetméteren cseréljük ki a járófelületet. Úgy néz majd ki, mint a szemközti oldal: térkővel borítjuk a Kossuth utca járdáit. A Luther tér tervezése még folyamatban van, ott a tervek szerint a tér jelentős részén bazaltkockát alkalmazunk – avatott be a részletekbe a Városellátó vezetője, Varga Sándor.

Az önkormányzat ezt a projektet banki hitelből finanszírozza, tette hozzá az intézményvezető. A szakemberek gőzerővel dolgoznak, mert a város a Magyar Fejlesztési Banktól csak akkor kapja meg a korábbi becslésnél másfél millióval kevesebb összeget, ha a munkálatok június 15-éig befejeződnek. Az üzletek, bankok zavartalan megközelítését a felújítás alatt is megoldják.

Olvasóink írták

  • 2. Zander55 2012. május 04. 05:58
    „Nagyon sok helyen az 1970-es években, vagy még az előtt készült a járda. Felújításáról ez idáig semmi sem történt. Pedig már igazán baleset veszélyesek. A peremkerületek nem számítanak. Azért az is figyelemre méltó, hogy ezek az öreg járdák még mindég jobban néznek ki, mint a néhány éve készült sétáló utca. Kedves képviselőinknek csak a kopogtató cédula volt fontos, az ügyben nem tesznek semmit.”
  • 1. makospite 2012. május 03. 09:24
    „A véletlenül sem az úttest szintjén lévő csatornafedelek, a repedezett, buckás kerékpárút, a télen úttestra döngölt, és nem arról letolt hó is balesetveszélyes, ezek ügyében mégsem látom a városvezetés mérhetetlen buzgalmát.
    A Kossuth utca járhatóvá tétele sokkal fontosabb lenne a Petőfi előtti szakaszon! Vagy az nem számít.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lómosóval vészelték át az állatok a kánikulát

Számos újdonság és kiváló, színvonalas verseny jellemezte az elmúlt négy napot Fábiánsebestyénben a Nemzetközi Fogathajtó Versenyen. Tovább olvasom