Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

4,3 milliót kapott a szentesi kórház

Szentes - Rendkívüli ülésen foglalkozott a megyei önkormányzat a szentesi kórház adósságával, és úgy döntött: 4,3 millió forinttal járul hozzá a pénzügyi terhek enyhítéséhez.
A Euromedic nevű szállító cégnek 150 millió forinttal tartozik a kórház, amely költségvetési intézményként nem vehet fel hitelt, pénzügyi szerződést sem köthet, ezért a megye harmadik félként beszállt a bankkal kötött szerződésbe, amely így már jogszerű.

A súlyos pénzügyi helyzetről a kórház több alkalommal tárgyalt a szállítóval, az egyeztetésekbe a fenntartó is bekapcsolódott, végül megállapodtak az adósság átütemezéséről.

Olvasóink írták

 • 4. Bjucus 2008. október 20. 09:41
  „Na,akkor most megint lehet jutalmazni a sleppet)))”
 • 3. MK 2008. október 18. 16:51
  „Az adóság keletkezésének két ága van. Az egyik az alulfinanszírozás következtében keletkező, a másik a kórház gazdálkodásából adódó hiány.
  A TB kasszát az eü évente túllépte kb 200 milliárddal. Ezt a költségvetésből pótolták. Ebben az éveben 3 %-kal csökkentették az alapba a befizetést (a nyugdíjalapot emelték ennyivel) és ezzel együtt is 27 milliárd megtakarítása van az alapnak. Ennyit az alulfinanszírozásról. Az államnak kutya kötelessége lenne konszolidálni a kórházakat. Igen ám, de....
  Egy rosszul működő cégbe pénzt tenni, kifizetni az adóságot úgy, hogy utána kezdődik minden elölről, badarság. Először a kórházat kellene rendbe tenni. Ha megáll az adóság növekedése, azután szabadna csak konszolidálni.”
 • 2. átlag 2008. október 16. 18:43
  „Nevetséges hozzájárulás a 4,3 millió forint. Az átütemezés nem old meg semmit! Mire és kire vár a megye?????? Mi lehet a háttérben???
  Netán a kórház továbbadása?????? Kiszervezése????????? Vagy a három kórház összevonása????? Jó lenne már szint vallani!!!!!”
 • 1. megmondomegyötösér 2008. október 16. 05:42
  „Egymilliárd körüli az adósság...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A politika ráhajt a kerékpárutakra

Szentes - Miután külön-külön nem nyertek, együtt pályáznak bicikliút-építésre a Szentes környéki községek önkormányzatai. Tovább olvasom