Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

'56-os kiállításra készülnek Szentesen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére kiállítást rendez Szentesen a művelődési központ. Az intézmény ehhez anyagi támogatást nyert pályázaton, de segíti a terv megvalósítását az önkormányzat is.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére kiállítást rendez Szentesen a művelődési központ. Az intézmény ehhez anyagi támogatást nyert pályázaton, de segíti a terv megvalósítását az önkormányzat is. Kruzslicz Pál igazgató és munkatársai a főtéri galériában mutatják majd be az ötven évvel ezelőtti események szentesi és városkörnyéki dokumentumait. Az emlékkiállítás szervezői ehhez kérik a lakosság segítségét. Azok jelentkezését várják, akiknek van az októberi forradalom idejéből plakátjuk, nyomtatványuk, bármilyen forrásanyaguk, rendőrségi és bírósági iratuk, korabeli tárgyi emlékük vagy fényképük.

Ezeket kölcsönvennék a tárlatrendezők azért, hogy hitelesen tudják bemutatni az ötven évvel ezelőtti történéseket a művelődési központ főtéri galériájában. A szervezők azt ígérik: a dokumentumok tulajdonosainak nevét titokban tartják, amennyiben ők azt szeretnék. Az átvett tárgyakat pedig a kiállítás bezárása után, október végén visszaadják. A helytörténet írott és tárgyi emlékeit szeptember közepéig várják a Tóth József utcai művelődési és ifjúsági házban (telefon: 63/314-211).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió forintról mondott le a MÁV

Az elmúlt tíz évben százmillió forintot költött a vasúttársaság a Szentes és Orosháza közti vonalra… Tovább olvasom