Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

5. választókerület: nyolc település közül négy a nyertesé

Milyen az egy választókerületbe tartozó településeken az erősorrend? Erre voltunk kíváncsiak az országgyűlési képviselő-választás eredményének véglegessé válásával az 5. számú választókerületben is, ahol a nyertes jórészt a szentesi többletvoksoknak köszönheti mandátumát.
A települések fele ide, fele oda szavazott az 5. számú választókerületben. A Fidesz–KDNP jelöltje, Farkas Sándor nyerte el Árpádhalom, Eperjes, Nagytőke, Szegvár – míg az MSZP-s Szirbik Imre Derekegyház, Fábiánsebestyén, Nagymágocs és Szentes szavazói többségének voksát. Meglepő, hogy Farkas Sándor a munkahelyének, a Kinizsi Rt.-nek is otthont adó Fábiánsebestyénen alul maradt Szirbik Imrével szemben.

Viszont Szentesen bejött a papírforma: a polgármester, Szirbik Imre itt szerepelt a legjobban. Ő a legkevesebb voksot Szegváron gyűjtötte össze. Ott Farkas Sándor tarolt, a legrosszabbul pedig Derekegyházon szerepelt.

A két főrivális mellett még a ringbe szálló SZDSZ-jelölt, Gombos András összesített átlagánál jobban teljesített Nagytőke, Nagymágocs, Eperjes és Derekegyház lakói körében. A Munkáspárt aspiránsa, Pap Imre viszont egyetlen voksot sem kapott Árpádhalmon, ugyanakkor Eperjesen szerepelt a legjobban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gátőrház mellől loptak

Közveszély helyszínén elkövetett lopás bűncselekményével gyanúsít megalapozottan a Szentesi… Tovább olvasom