Délmagyar logó

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 20°C | 29°C Még több cikk.

A 11 éve nyomtalanul eltűnt Koncz Judit élettársa robbanthatott a szentesi jegyzőnél, kommandósok fogták el - videó

A 2006-ban eltűnt szentesi Koncz Judit élettársa robbanthatott a szentesi jegyzőnél. D. Lajost augusztus 29-én a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának munkatársai fogták el Szentesen.
A rendőrség előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére, eljárása miatt és több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett ellene eljárást. A bíróság augusztus 31-én elrendelte D. Lajos előzetes letartóztatását.

2006 júliusában rejtélyes körülmények között tűnt el szentesi otthonából Koncz Judit. A 26 éves nő éjszakára magára hagyta imádott kétéves kislányát, majd papucsban, hálóingben elbiciklizett otthonról. A család kuvaszát aznap éjjel megmérgezték, a kertben pedig megtalálták Judit egyik fülbevalóját. A szülők a kezdetektől bűncselekményre gyanakodtak, de a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, majd lezárta.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) speciális nyomozócsoportja 2014-ben mégis nyomozni kezdett Koncz Judit ügyében, és tavaly nyáron a nő volt élettársa Vásárhelyi utcában álló házát és udvarát túrták fel, majd a Tiszában keresték Koncz Judit holttestét a speciális nyomozók.

A Zsaru Magazinnak Petőfi Attila vezérőrnagy, főosztályvezető elmondta, a férfi jelentette a fiatal nő eltűnését, amikor kislányáért ment volna láthatásra. Zsótér Ferenc alezredes, az életvédelmi osztály vezetője azzal folytatta, Koncz Judit eltűnése után egy hónappal később újabb ügy rázta meg Szentes nyugalmát: 2006. augusztus 22-én éjjel kézigránát robbant a városi jegyző lakásának erkélyén.

A rendőrök sorra vették, kik haragszanak valamiért a jegyzőre. Gyorsan előkerült D. Lajos neve, aki a gyermekelhelyezési per és sörözője miatt is többször konfliktusba keveredett a jegyzővel.

D. Lajos bosszúálló természetéről többen beszámoltak Szentesen. Őt ért – vélt vagy valós – sérelem esetén időt és energiát nem kímélve a legkülönbözőbb módokon próbált revansot venni haragosain - írja a Zsaru Magazin.

Kiderült az is, hogy a férfi ellen többször volt büntetőeljárás robbanóanyaggal, illetve lőfegyverrel való visszaélés miatt. Az ítéletek szerint golyós maroklőfegyvert, puskát, lőszert, elektromos gyutacsot és számos más, emberi élet kioltására alkalmas tárgyat birtokolt korábban. A rendőrök több tanút hallgattak meg, és volt, aki elmondta: évekkel korábban ugyanolyan típusú kézigránátot vásárolt D. Lajostól, mint amilyen később a jegyző erkélyén is robbant. Volt olyan is, aki arról számolt be, D. Lajos maga mesélte neki, hogy ő követte el a támadást.

A férfi időközben Angliába költözött, látogatóba szokott jönni Magyarországra. Augusztus 29-én a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának munkatársai fogták el őt Szentesen. Ugyanabban a házban, ahol korábban a sörözőt is üzemeltette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyagot adja a szentesi önkormányzat - magának újítja fel a lakást a bérlő

Nem két üzlethelyiségre, inkább három bérlakásra költi a pénzt a szentesi önkormányzat. Az új… Tovább olvasom