Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

A belvárosban újra látható a Civil Tv

Három kábelszolgáltató is adja a helyi Civil Tv műsorát Szentesen. A központban sokan hiányolták a vételi lehetőséget, a technikai probléma az elmúlt napokban megoldódott. Júniustól a Felsőpárton is megy a műsor.
A Szentes Kábel Kft. felújítja a hálózatot, ezért történhetett meg, hogy átmenetileg nem látták a Civil Tv műsorát a helyi előfizetők. Közülük sokan jelezték, hogy hiányzik kedvelt csatornáik közül a megszokott, helyi hírekkel, riportokkal jelentkező adás. A probléma gyorsan megoldódott. A szolgáltató a Pollák középiskolánál szerelt fel egy korszerű digitális fejállomást, s amint ez elkészült, helyreállt a rend.

A fejlesztés eredményeképpen jobb minőségben sugározzák a műsort. A Kertvárosban a MÁV Lakásépítő Szövetkezet előfizetői számára zavartalan a szolgáltatás, míg a Frequency Kft. azt tervezi, hogy a Felsőpárton június elsejétől adja a Civil Tv-t. Két hét múlva próbaüzemet tartunk – mondta el lapunknak Csorba Gyula. A csatlakozáshoz szükséges eszközt megvásárolták, technikai feltétele tehát már nincsen a folytatásnak.

A televízió felelős szerkesztőjétől azt is megtudtuk, hogy a három szolgáltatóval együttműködve szeretnék elérni, lehetőség legyen arra, hogy a Kossuth téri stúdióból vezéreljék az adást. Az elmúlt hetekben mindig új árvízi hírekkel jelentkezett a tévé, a lakosság pedig kíváncsi volt az ezzel kapcsolatos információkra, ennek köszönhetően nőtt az előfizetők száma is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összesen 109 új lakást adnak át még az idén Szentesen

Három helyszínen épülnek magántőkéből társasházak a szentesi belvárosban – százkilenc új… Tovább olvasom