Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A Démász nevében kérnek pénzt az áldíjbeszedők

Áldíjbeszedők garázdálkodnak Szentesen, ahol főleg idősebb emberekhez csöngettek be fiatalok ezen a héten több alkalommal is.
Áldíjbeszedők garázdálkodnak Szentesen, ahol főleg idősebb emberekhez csöngettek be fiatalok ezen a héten több alkalommal is. Az ismeretlen személyek az áramszolgáltató cégre hivatkozva kértek bebocsátást, mondván: a villanyórát jöttek leolvasni. Miután ez megtörtént, pénzt kértek a szentesi fogyasztóktól. Ha valaki közülük megtagadta a fizetést, azzal fenyegették meg, hogy rögtön hívják a szerelőt, aki kikapcsolja az áramot. Ilyen trükkel 2-3 ezer forintokat csikartak ki a hiszékeny emberektől az áldíjbeszedők.

A Démász Nyrt. elhatárolja magát a garázdálkodó fiataloktól, és arra hívja fel a figyelmet, hogy senki ne engedje be a lakásába a cégükre ilyen módon hivatkozó egyéneket. Az áramszolgáltató kommunikációs munkatársa, Joó Anna azt is közölte lapunkkal: a Démásznál az áramdíjat kizárólag banki átutalással vagy postai csekken lehet kiegyenlíteni. A cégük pénzbeszedőket nem is alkalmaz. A villanyóra leolvasására megbízott kft. munkatársainak pedig fényképes igazolványuk van, ám ők pénzt nem szednek a fogyasztóktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok, tanárok a Kurcán

Kihívták egymást egy komoly megmérettetésre Csongrád és Szentes gimnáziumai, a kenuversenybe más… Tovább olvasom