Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

A fábiánsebestyéni Kinizsi üzletfeleit faggatják

Fábiánsebestyén - Eddig százhúsz embert hallgattak ki tanúként a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történt részvényfelvásárlásokkal kapcsolatban. A nyomozást a hódmezővásárhelyi ügyészség rendelte el, két magánszemély feljelentése után, mivel megalapozottnak találta a sikkasztás gyanúját. A cég elnökét, Farkas Sándor országgyűlési képviselőt még nem hallgatták meg.
A kihallgatott tanúk üzleti kapcsolatban álltak, vagy állnak a társasággal – tájékoztatott Szombati Andrea. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt is elmondta, a hatóság kérésére a helyi polgármesteri hivatalban válaszolnak a nyomozók kérdéseire a tanúk. Ennek kapcsán ismét megkérdeztük Kós Györgyöt, a település polgármesterét, aki megint azt mondta, nem szeretne nyilatkozni erről a témáról.

Mint megírtuk, az ügyben a hódmezővásárhelyi ügyészség rendelt el vizsgálatot, két magánszemély feljelentése nyomán. Az ügyészség a részvényfelvásárlások tekintetében megalapozottnak látta a sikkasztás bűntett gyanúját. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságot jelentett be, ezért az ORFK a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki az eljárás lefolytatására. A szomszédos megye nyomozói augusztus vége óta folyamatosan dolgoznak, szakértők bevonásával.
A Büntető törvénykönyv rendelkezései szerint sikkasztást követ el, aki a rá bízott tulajdont sajátjaként kezeli.

A fábiánsebestyéni részvénytársaságnál bűncselekmény gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség.
Fotó: Tésik Attila

Arról, hogy a részvénytársaságnál pontosan mi történt, a rendőrségi szóvivő nem kívánt nyilatkozni, mondván, hogy az eljárás még nem fejeződött be. Azt azonban megtudtuk: az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja. A cég elnökét, Farkas Sándort, a Fidesz országgyűlési képviselőjét még nem hallgatták meg.

Egy nevének elhallgatását kérő részvényes lapunk érdeklődésére elmondta, hogy körülbelül öt évvel ezelőtt kezdődtek a felvásárlások a Kinizsinél. Abban az időben egy százezer forint értékű papírért 7-10 ezer forintot adtak, később a névérték 99 százalékáért vették meg ezeket a társaság tagjaitól. Hogy kik vásároltak fel, azt nem árulta el. Úgy tudja, a felvásárlók közül néhányan nem a saját pénzüket fordították erre a célra. A férfi – aki korábban évtizedekig dolgozott a fábiánsebestyéni termelőszövetkezetnél – maga is túladott részvényeinek egy részén, mondván, a pénz jól jött az évi néhány százalékos osztalék helyett.

Olvasóink írták

  • 1. Czifra 2007. november 19. 21:14
    „Végre öntsenek már tiszta vizet a pohárba!!!! Legyen törvényesség!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a szentesi szennyvíztelep

Szentes - Mai árakon akár kétmilliárd forintba is kerülhet az 1960-as években épült szennyvíztelep korszerűsítése Szentesen. A tervek szerint még az idén pályázatot nyújt be az önkormányzat uniós források elnyerésére. Tovább olvasom