Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Fidesz is támogatja a szentesi erőművet

Szentes - Kedvező tapasztalatokat szerzett a minap Észak-Olaszországban a szentesi küldöttség, amely arról akart meggyőződni, hogy veszélyes lehet-e a környezetre a biomasszát hasznosító erőmű.
Korábban megírtuk: a képviselő-testület döntése szerint a város addig nem értékesíti az olasz befektetőnek az ipari parkban lévő területet a beruházás megvalósításához, amíg az ad hoc bizottság helyszíni szemlén szerzett információi nem ismertek. Szirbik Imre polgármesterrel utazott Dongó László, a Fidesz és Baranyi Imre, az MSZP frakcióvezetője, valamint a függetlenek közül Bácskainé Fazekas Márta a képviselő-testületből. Dongó László lapunk érdeklődésére elmondta: hasznos volt elutazniuk, mert megnéztek egy hőbontás alapján működő reaktort, amellyel villamos és hőenergiát nyernek.

Szentesen is ehhez hasonlót akar létesíteni az olasz Co-Ver Energy International S. A. azzal a különbséggel, hogy odakint fából nyerik az energiát, míg Szentesen a biomasszát tervezik hasznosítani. Az alapanyagot a Hungerit Zrt.-től és a Szentesvíz Kft.-től akarja a külföldi beruházó megvenni, s az előállított hőenergiát a Hungeritnek, az áramot pedig a Démásznak akarja eladni. A frakcióvezető szerint ha zárt rendszerben szállítják az alapanyagot a baromfifeldolgozótól a közeli fábiáni út szomszédságába tervezett erőműhöz, akkor az nem járhat szaghatással. Dongó úgy véli: el kellene indulnia a beruházásnak, amellyel a város is jól járna. Újabb olasz befektetők megjelenésére is számíthatnak ugyanis, akik további munkahelyeket teremtenének. A Fidesz mindenesetre támogatni fogja az erőmű felépítését, konszenzusban a kormánypárti frakcióval.

Olvasóink írták

  • 2. Dohos 2008. március 21. 07:45
    „"Ha zárt rendszerben....nem járhat szaghatással." Nem kellően meggyőző! Ha viszont szaghatás van, akkor lehet menekülni!”
  • 1. Szentesileg 2008. március 20. 21:00
    „Nahát! A Fidesz támogat valamit, amit nem ő talált ki? Persze egy olaszországi út mindenre képes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió a panelprogramra Szentesen

Szentes - A szentesi önkormányzat költségvetésében százmillió forintnyi összeg szerepel a panelházak… Tovább olvasom