Délmagyar logó

2015. 10. 06. kedd - Brúnó, Renáta 10°C | 21°C

A Fidesz összefogást sürget a szentesi iskolák ügyében

Szentes - A Fidesz választókerületi elnöke szerint a Horváth Mihály Gimnáziumban rendnek kell lenni, és közösséget kell építeni. Halmai László türelmet kér az újonnan megválasztott igazgatóknak.
A tüntetés után először szerdán válaszolt a sajtó kérdéseire Halmai László, aki a polgári oldal megyei képviselőjeként azoknak a pályázóknak szavazott bizalmat, akiket a tantestületek nem támogattak. Lapunknak elmondta: személyesen is meghallgatta a jelölteket, a Horváth Mihály Gimnázium esetében az egyik pályázó azt mondta neki, az iskolában rendet kell tenni, ezért őt támogatta. Szerinte a szülők fegyelmet és szakszerű tanítást várnak el a pedagógusoktól. Az iskolának el kell érnie az ötven évvel ezelőtti státusát – amikor az ország legjobb tíz gimnáziumában volt – úgy, hogy a drámatagozat értékei megmaradnak.

Halmai László
Halmai László

Most a megyei 9. helyet foglalja el. Kíváncsiak voltunk arra, vajon mi a lehet a megoldás akkor, ha a fenntartóhoz lojális igazgató nem élvezi a kollégák bizalmát és a diákok tiszteletét. Az elnök közölte: a frissen megbízott igazgatót szisztematikusan, a suttogó propaganda legaljasabb eszköztárával, a tények elhallgatása mellett, inkorrekt részinformációk alapján igyekeznek lejáratni a tanári kar és a diákság előtt. A kormány esetében szokás 100 nap türelmi időt adni, Magyar Lászlóné egy percet sem kapott. Kijelentette: az igazgatónő tiszta. Beszélt arról, akkor jó egy közösség, ha egy irányba húz, fel kell készülni a demográfiai és piaci kihívásokra. Sajnálatos hiányosságként említette, hogy nincs egy karizmatikus személyiség, aki összefogná a tanári kart. A városban sokan úgy vélik, éppen egy karizmatikus személyt – Keserű Imrét – távolítanak el. Halmai cáfolta feltételezésünket, mely szerint a korábban közte és Keserű között kialakult konfliktushelyzet vezetett volna idáig.

Konfliktushelyzet nem volt – mondta –, azonban elgondolkodtató, tulajdonképpen ki viszi be az iskolába a pártpolitikát. Azt hozzátette, a drámatanár és az ő kereszténydemokrata világnézete köszönő viszonyban sincs egymással. A város fiskális politika mentén döntött, amikor leadta a középiskoláit a megyének, egy esztendő múlva azonban lehetősége lesz visszavenni.

Halmai elismeri Dongó munkáját

A Zsoldos-szakközépiskola leköszönő igazgatóját, Dongó Lászlót – fideszes önkormányzati képviselőt – nagyra becsüli Halmai László. A Fidesz választókerületi elnöke jelölte Dongót a Csongrád megye Közoktatásáért díjra. A szakképzésben tízéves távlatokban gondolkodik, ezért a nyugdíjas korú Dongó pályázatát nem tudta támogatni.

Horváth Ilona: Külső ember kell!

Horváth Ilona nyugalmazott gimnáziumi tanárnő, a Fidesz tagja is szólt szerdán a sajtótájékoztatón. Szerinte az elmúlt évtizedekben a belülről választott igazgatók jobbító törekvései megbuktak a tantestület akaratán. Szerinte ami az elmúlt hetekben történt, nem pedagógushoz méltó viselkedés.
123456789... következő >> végére >>> 100 hozzászólás
Moderálásra küldöm 100. közöd? 2008.07.03. 11:03

Kedves Tas!
Nem érted: az ülődemonstrációra nem toboroztunk diákokat. Jó volna, ha nem kéne többször leírnom, de úgy tűnik, egyesek jobban tudják mit csinálunk, mint mi magunk. AZ ELMÉLETEDET IGAZÍTSD A TÉNYEKHEZ S NE FORDÍTVA!
Továbbá: a diákok megismerhették a pályázatokat (a DÖK is véleményezi azokat). Joguk van tudni, mi zajlik körülöttük.

Moderálásra küldöm 99. Váltás 2008.07.03. 00:13

Ezt a halmait már rég el kellett volna tűntetni a közéletből, mert csak ártani képes! Rosszindulatú barom!!

Moderálásra küldöm 98. Hmvh.-Szentes 2008.07.02. 13:49

Lázár Jánostól,Hmvh.fideszes polgármesterétől kérdezték:
"Boka: Bizonyosan hallott a szentesi középiskolás tanárok tüntetéséről. Ön szerint helyesen járt-e el a Megyei Önkormányzat, hogy szembe ment a tanárokkal, illetve iskolákkal. Ön mit tett volna?

Lázár János: Nem így döntöttem volna. Szerintem megegyezésre kell jutni. A fenntartó érdekeinek is érvényesülnie kell, ahogy az iskolák érdekeinek is. Szerintem hibák sorozatát követte el a megyei önkormányzat. A vásárhelyi Klauzál iskola a jó példa. A tantestület fele az egyik jelöltet akarta, a fele a másikat. Az önkormányzat döntött, az egyikük igazgató lett, a másik helyettes. Ha a fenntartó veszi a fáradságot, hogy beszélgessen, meggyőzze a pedagógusokat, nagyon jó kompromisszum köthető."

Moderálásra küldöm 97. konszenzus 2008.07.02. 07:49

Halmai Úr!
Most lenne szükség M E D I Á C I Ó-ra,s nem MEDITÁCIÓRA,ahogyan az ön által kijelölt pályázó tévesen írta a pályázat 16.oldalán./A pályázatot a szakértőnek talán javítani kellett volna!Vagy Horváth Ilona tanárnőnek/.
Kívánom,hogy sikerüljön konszenzusra jutni a tantestületekkel!
A GYERMEKEK érdekében!!!!!!

Moderálásra küldöm 96. villám 2008.07.01. 20:11

Az egyik beteg, a másik lemond ugyanazon a reggelen. Érdekes véletlen...
Ha fenyegették a Zsoldos kinevezett igazgatóját, az viszont nagyon rossz hír. Nem európai módszer, és nagyon rosszat tesz az iskoláikért nevüket, arcukat vállalva küzdő tantestületeknek.

Moderálásra küldöm 95. cdr 2008.07.01. 17:31

Az egyik beteg, a másikat megfenyegették! Olvass!
http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/nem_jottek_el_az_igazgatok/2062526/

Moderálásra küldöm 94. villám 2008.07.01. 16:29

Rendnek kell lenni és közösséget kell építeni, egyirányba kell húzni - mondja Halmai úr. Egyetértek.
A gimnázium dolgozói egyirányba húznak, amint azt az elmúlt hetek is bizonyították. Szakértő igazgatót akarunk, aki rendet tart. Ugyanígy a Zsoldos tantestülete is.
Ehelyett kineveztek két csongrádi ismeretlent. Az új igazgató ma 11 órára összehívta a gimi tantestületét, majd nem jelent meg az iskolában. Senki nem tud semmit.
Híre jött, hogy a Zsoldos új igazgatója ma reggel lemondott.
Most aztán jó nagy rendet csinált a megyei önkormányzat.
Köszönjük, Halmai úr!

Moderálásra küldöm 93. uhum 2008.06.30. 22:53

Milyen diakok mentek tuntetni? Streberek? Vagy akinek a szuloje streber? Amikor en voltam diak, pont nem erdekelt ki volt az igazgato mert jo tanaraim voltak.

Moderálásra küldöm 92. kritika 2008.06.30. 14:01

EÉppen elég ha a tanár a saját magatartásával utal arra, hogy most éppen demonstrálni kell tenni a diáknak.

Moderálásra küldöm 91. Tas 2008.06.30. 11:48

Ha "lázongani" lehet, a kamasz rögtön kapható rá...
Ha túlzottan "bensőséges" a viszony tanár és diák között, akkor hihetetlen, hogy ne "szólja el" valaki tanár magát.
És elég, ha egy elkezdte a toborzást az ülődemonstrációra, utána ment minden magától.


100 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Nem szállítható házhoz a tej Nagymágocson

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!