Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

A Fidesz új vezetőt választott Szentesen és környékén

Szentes - Halmai László személyében új választókerületi elnököt választott a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Szentesen, megbízatása 2009 tavaszáig szól.
Azt mondja, a megoldás keresése jellemzi majd a munkáját, és abban bízik, hogy előrehozott választásokon képviselheti a jobboldali értékeket. A baloldallal Szentes érdekében hajlandó együttműködni.

Hosszas előkészületek után született meg a döntés: Halmai László lett az V. számú választókerület elnöke Szentesen. Arról már korábban határoztak a polgári szövetségnél, hogy Farkas Sándor országgyűlési képviselő, megyei Fidesz-elnök helyett új választókerületi elnököt választanak. A tisztséggel a Fidesz elnöke, Orbán Viktor bízta meg a Halmait, akinek kinevezése 2009 májusáig szól – jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón.

Halmai Lászlónak Farkas Sándor gratulál.
Fotó: Tésik Attila

Az új elnök úgy látja, a vezetőválasztás a jobboldalon erősen misztifikált dolog, ő ennél sokkal egyszerűbben fogja fel a jelenlegi helyzetet: szinte közömbös, hogy ki milyen pozíciót tölt be, a lényeg a közös munka. 2002 óta munkatársa Farkas Sándornak, igyekszik az általa lefektetett alapokon tovább haladni. Tizennyolc évet töltött el aktívan a közéletben, az ott szerzett tapasztalatait természetesen hasznosítani akarja. Szerinte ma Magyarországon az emberek becsapottnak érzik magukat, reform címszó alatt vagyonuk elleni támadásokat kénytelenek átélni. Halmai hangsúlyozta, hogy a becsapottak pártján áll, jobb- és baloldalon egyaránt.

Először Szegváron

A Fidesz első idei megyei választmányi ülését Szegváron tartotta, Farkas Sándor szavai szerint baráti hangulatú találkozón. A következő időszakban igyekeznek minél több településre eljutni. Az országgyűlési képviselő említést tett arról, hogy az előző küzdelmes esztendő gyümölcse – reményei szerint – a népszavazás eredményében érezhető lesz. Beszélt arról is, hogy a megyei önkormányzat idén egymilliárd forinttal kevesebb támogatást kap, ennek ellenére igyekeznek, hogy a megye lakosai ne érezzék ezt meg.

A választókerületi elnök általában a párt országgyűlési képviselőjelöltje is egyben. Lapunk kérdésére – a következő másfél év elegendő lesz-e a megerősödéshez ebben a tisztségben, és vajon jelölt lesz-e 2010-ben – Halmai úgy válaszolt: az országgyűlési képviselőjelölt megnevezése a párt elnökének feladata. Jelenlegi megbízatását elsősorban szolgálatnak tekinti. De azt sem tartja kizártnak, hogy előrehozott választások oldják fel ezt a kérdést.

Az elnökről tudni lehet, hogy a szentesi képviselő-testületben és a megyei közgyűlésben is többször együttműködött a szocialistákkal bizonyos kérdésekben. Kíváncsiak voltunk arra is, vajon ezentúl milyen magatartásra számíthatnak a Fidesztől a helyi MSZP-sek. Halmai úgy válaszolt: minden olyan kérdésben együtt fog működni, amely Szentes javát szolgálja.

Már csak Makón nincs elnök

Makón még mindig nem zárult le a választókerületi elnök megválasztásának folyamata. Mint emlékezetes, a választókerületi tanács első, októberi ülésén a megjelent tizenkét tagból tizenegy Csőke Attila megyei képviselőre szavazott, Mágori Józsefné települési képviselőre, a helyi polgári körök vezetőjére pedig egy ember – Orbán Viktor pártelnök azonban nem fogadta el a helyiek elnökjelöltjét. A most megismételt ülésen ismét két aspiráns versengett, akik közül Márton Imre, a városi Fidesz-frakció vezetője tizenegy voksot kapott, Mágori Józsefné pedig kettőt. Így a választókerület most Márton Imre jóváhagyását kéri a párt első emberétől. Ha ő sem nyeri el Orbán Viktor bizalmát, már nem lesz újabb tanácsülés, hanem az országos elnökség dönt arról, ki legyen a 7. választókerület elnöke. Az eddig véglegesített elnökök a választókerületek sorrendjében: Bodó Imre, Nógrádi Zoltán, Kalmár Ferenc, Vincze László, Halmai László, Lázár János. A hetedik a makói poszt.

Olvasóink írták

  • 2. kételkedő 2008. január 17. 09:46
    „Gratulálok.
    Az a kérésem,ha pozicióba kerül,Szentest képviselje,mint ahogy a nyilatkozatában kifejtette,ne az eszmét és a kötelező pártállást.”
  • 1. bizakodó 2008. január 17. 06:49
    „Gratulálok Csongrádról,sok sikert és mielőbbi kormányváltást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Profiltisztítást terveznek Szentesen: bezárnák a Móriczot

Szentes - Profiltisztítást tervez a szentesi önkormányzat a közművelődési intézményeinél. A legnagyobb veszteséget a Tóth József Színházterem bezárása jelenti. Tovább olvasom