Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

A hét témája: Mit szokott befőzni?

Ezúttal arról faggattuk a szentesi olvasóinkat, hogy szoktak-e befőzni?
Trombitás Nándorné

nyugdíjas gazdasági ügyintéző:
– A gyümölcsöket fagyasztva szoktam elrakni, vagy lekvárt főzök belőlük. A zöldségek pedig hatalmas mennyiségben kerülnek savanyúságként üvegekbe. Káposzta, kisdinnye, karfiol, paradicsom – hogy csak néhányat említsek azok közül, amiket télre elteszek.

Molnár Farkas Károlyné

munkanélküli:
– Amikor a gyermekeim még kicsik voltak, sokat főztem be, nagyon szerették például a szilvalekváromat. Én nem nagyon eszem az édes befőtteket, ma már inkább csak savanyúságot teszek el. Rendszeresen savanyítok például káposztát, amit a karácsonyi sütés-főzéshez is használok.

Bubori Rózsa

gyesen lévő anyuka:
– Szerencsére nagy kertünk van, amelyben minden megterem, így amikor beérnek, számolatlanul rakhatom üvegekbe a zöldséget és a gyümölcsöt. Már most nagyjából ötven üveg lekvárt tettem el. Semmit nem permetezünk, ezért egészséges biotermékeket adhatok a gyermekeimnek.

Zöldi Lászlóné

tekerős népzenész:
– Mivel nyugdíjas vagyok, és ráérek, bármit szívesen befőzök, megbízhatóbbnak tartom a saját élelmiszert: tudom, hogy mi van benne. A piacon, termelőtől vásárolok, vagy ismerősöktől kapok zöldséget, gyümölcsöt. A család nagyon szereti, az unokám is szívesen megeszi a nagymama befőttjeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amatőr labdarúgó-emléktorna

Az Árpád Szabadidős Sportklub hétfőig várja azoknak a csapatoknak a jelentkezését, amelyek részt szeretnének venni a szeptember 8-i Pákozd 1848 nemzetközi kispályás amatőr labdarúgó-emléktornán. Tovább olvasom