Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

A kihívás hozta Szentesre Kalmár Mihályt

Szentes - A kihívás motiválta Kalmár Mihályt, amikor jelentkezett a szentesi kórház vezetésére. A szervezeti struktúra és a gazdálkodás figyelembevételével egységet szeretne kialakítani.

– Írásban kaptam visszajelzést, hogy én vagyok a pályázat nyertese, de a szerződést még nem írtunk alá, így kinevezésről egyelőre nem beszélhetünk. A következő lépés napokon belül várható, hiszen a hírek szerint június 1-jétől tölthetem be a szentesi kórház főigazgatói posztját – tájékoztatott az orosházi kórház jelenlegi főigazgatója, Kalmár Mihály.
A szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház ügyeiről többször is írtunk. Az eredménytelen pályázatsorozat egy éve kezdődött, három nekifutás után május elején döntöttek úgy az Emberi Erőforrások Minisztériumában, hogy az orosházi szakembert bízzák meg a vezetői feladattal. Ő korábban az orosházi intézmény vezetésére pályázott – sikertelenül –, a szentesire csak az idei körben. A kihívás motiválta, válaszolta érdeklődésünkre.

Kalmár Mihály először alaposan meg akarja ismerni az álatala vezetett intézményt. Fotó: Dm/DV
Kalmár Mihály először alaposan meg akarja ismerni az álatala vezetett intézményt. Fotó: Dm/DV

– Az elmúlt időszakban figyelemmel követtem a nagy múltú szentesi intézmény sorsát. A sikertelen főigazgató-választások, az orvos igazgató távozása (Gyenes Ágota éppen az orosházi kórház szemészeti osztályának vezetésére cserélte fel a szentesi pozíciót), a gazdasági igazgatói választás kimenetele (a nyertes pályázó mégsem kívánt a vezetői székbe ülni, új kiírásról egyelőre nem tudunk), az ápolási igazgató pedig nyugdíjba készül – ezek egy kívülálló számára azt sugallják: széthullóban a menedzsment. Ráadásul mindez egy 2,5 milliárdos műtéti tömb pályázata előtt. A személyemtől függetlenül nagy problémát jelentett volna, ha most sem nevezik meg a főigazgatót – részletezte Kalmár Mihály. Első feladatának az intézmény alapos megismerését tartja, majd a szervezeti struktúra, a gazdálkodás figyelembevételével egységet kell kialakítani. Nem lesz egyszerű feladat a kórház igazgatása, de véleménye szerint ma egyetlen magyarországi kollégája sincs könnyű helyzetben. Azt, hogy átköltözik-e Szentesre, vagy naponta ingázik, még nem tudja, ezt majd a gyakorlat dönti el.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy tanúra volt idő

Wiesenhof egyik volt alkalmazottját hallgatta meg a Fővárosi Törvényszék a Négy Mancs Alapítvánnyal szemben indított kártérítési perben. Tovább olvasom