Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

A lángos kell, a bódé nemkívánatos

Lángost lehet sütni a szentesi ligeti uszodában, a mobil bódé azonban a következő szezonban már nem állítható fel az intézmény területén, hiszen nem véletlenül építtetett a város egyforma, ízléses épületeket a büféknek – ezzel tett pontot a vita végére a város alpolgármestere.
Népszerű volt ezen a nyáron a sajtos-tejfölös Fotó: Tésik Attila
Korábban az épületeket bérlő büfések azért tiltakoztak, mert a vásárhelyi lángossütő vállalkozó náluk jóval kedvezőbb feltételekkel nyithatta meg mobil üzletét a strand területén.

A négyszázmilliós beruházással épült szentesi ligeti élményfürdő területén négy kisebb épületet emeltek azzal a céllal, hogy azokban büfék működjenek. Ezek közül egy üresen maradt, három épületben azonban nyílt büfé: a vállalkozók tíz évre előre szóló bérleti díjként négymillió forintot fizettek ezért az önkormányzatnak. Időközben erre a szezonra szerződést kötött a sportközpont vezetése egy vásárhelyi vállalkozóval, aki lakókocsiban süti a lángost a strandon. A büfések tiltakoztak a városnál amiatt, hogy náluk jóval kedvezőbb feltételekkel, mindössze néhány százezer forintért bérelhet területet másvalaki az uszodában. Keserű János és Szremkó Krisztina megfogalmazta: emlékezetük szerint a strand építésekor a város vezetői kijelentették, hogy az uszoda építészeti arculatát megőrzik, a környezetbe nem illő bódéknak itt nem lehet helye.

– A lángosra igény mutatkozott a ligeti uszodában, azért döntöttünk a szolgáltatások bővítése mellett – mondta Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója. Mint fogalmazott, valós és megalapozott érdekeik védelmében léptek fel a büfések, ugyanakkor szerinte tekintetbe kell venni az uszodalátogatók igényeit is. Megfigyelők szerint maguk a tiltakozó büfések is vásároltak a sajtos-tejfölösből.

A témában összehívott egyeztetésen az érintettek előadták véleményüket Szűcs Lajosnak. A sportügyekért felelős alpolgármester, egyetértve mindkét oldal érveivel, kijelentette, hogy a környezetbe nem illő bódék nyitása a jövőben nem lehetséges. A vásárhelyi lángossütővel kötött szerződést ebben a szezonban már nem bontja fel a város, azonban ezután nem járul hozzá hasonló megoldásokhoz. Mint lapunknak elmondta, a ligeti élményfürdő esztétikus arculatának megőrzése feltétlen cél, ugyanakkor van megoldás, hiszen a már meglévő büfé üzemeltetésére emelt épületek bármelyikében lehetne lángost sütni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citerások zenéltek

Nagy sikerű hagyományőrző találkozót rendezett Szentesen a Pengető Citerazenekar. Az országos… Tovább olvasom