Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

A libamájháborúhoz is pénz kell

Orosháza - Százmilliókból gazdálkodott a Négy Mancs nevű állatvédő szervezet, amikor a magyar libamáj elleni kampányt indította – állítják a harmadik orosházi Libamájfesztivál szervezői.
Szerintük a magyar ételkülönlegesség renoméját külföldön csak egy hasonlóan hatékony kampánnyal lehetne helyreállítani, ehhez az ágazat minden szereplőjének hozzá kellene járulnia.

A június 3-án kezdődő orosházi rendezvény kapcsán a Millenárison tartottak háttérbeszélgetést a libamájágazat jövőjéről. Poór Csaba kommunikációs szakértő, elemezve a Négy Mancs kampányát és a magyar fél válaszreakcióit, arra a következtetésre jutott, hogy a tudományos bizonyíték nem elég. Érzelmileg kell hatni a fogyasztóra. Az állatvédő szervezet is ezt tette, így érte el, hogy egy sor áruházlánc elutasította a tömött libák májából készült ételek forgalmazását.

Magyarország továbbra is piacvezető a libamájjal, évente 1800 tonnával a világtermelés 80 százalékát állítja elő. Ez a munka 60 ezer ember megélhetését biztosítja, sikerétől jó néhány család egzisztenciája függ megyénkben is. A liba- és kacsamáj-értékesítésből évente 8 milliárd forint bevétel származik.

Olvasóink írták

  • 3. deka79 2011. május 22. 21:18
    „mért nem láccanak a hsz-ek?”
  • 2. 2kedő 2011. május 22. 20:12
    „A NAV megnézhetné , honnan, kik,hogyan pénzelik mocskos "mancsék"at”
  • 1. deka79 2011. május 21. 18:22
    „ezek a 4mancsosok is kétpofára tömik magukba a libamájat..csak jáccák magukat....és nem nézik meg a libát sem elötte....mert étteremben nem szokták a liba fotoját csatolni a májhoz..:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a Koszta-kiállítás Szentesen

A múzeumi világnap tiszteletére szerdán nyílt meg a Koszta József Múzeumban a Kenyni muszáj! című kiállítás a névadó művész alkotásaiból. Tovább olvasom