Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

A madárinfluenzáról a Daily Mailben

A Daily Mail című brit napilap (ehhez a lapcsaládhoz tartozik a Délmagyarország és a Délvilág kiadója, a Lapcom is) internetes portálján pénteken tették közzé azt a cikket, amelyben Sam Greenhill újságíró kapcsolatot vélt felfedezni a Nagy-Britanniába exportált, H5N1 vírussal fertőzött pulykák és a kecskeméti vágóhíd között.
A Daily Mail című brit napilap (ehhez a lapcsaládhoz tartozik a Délmagyarország és a Délvilág kiadója, a Lapcom is) internetes portálján pénteken tették közzé azt a cikket, amelyben Sam Greenhill újságíró kapcsolatot vélt felfedezni a Nagy-Britanniába exportált, H5N1 vírussal fertőzött pulykák és a kecskeméti vágóhíd között. Az oknyomozó újságíró bizonyítottnak látja, hogy van kapcsolat Bernard Matthew farmja és „a madárinfluenza által sújtott Magyarország" között. Cikkében rámutat arra: a kormány szakértői meg vannak győződve arról, hogy a Magyarországról származó H5N1 vírust találták meg Bernard Matthew holtoni farmján.

Bár Bernard Matthew továbbra is azt állítja, hogy nincs kapcsolat az általa Sárváron működtetett pulykafarm és az attól 160 mérföldre működő, Szentes környéki telepek között, Sam Greenhill másképp vélekedik. Az újságíró szerint a Matthew farmján talált fertőzött állatokat a kecskeméti Gall Food vágóhídján ölték le, ez a hely pedig „30 mérföldre van a fertőzött farmoktól". Ezért a brit szakértők most azt próbálják kideríteni, hogy a kecskeméti vágóhíd vajon fogadott-e libákat a szentesi farmokról, és azokból a pulykákból, amelyeket az Egyesült Királyságba exportáltak.

A Daily Mail úgy tudja, hogy több teherautónyi pulykát exportáltak közvetlenül Kecskemétről Bernard Matthew megrendelésére. A magyar főállatorvos, Süth Miklós a brit napilapnak elmondta: az elmúlt évben 290 tonna pulykamellet exportáltak Kecskemétről Nagy-Britanniába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizitdíj készpénzben

A betegek csütörtökön reggel kénytelenek lesznek leróni a 300 forintos vizitdíjat, csak azután… Tovább olvasom