Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

A műszakiak napján mindenkit vár a Damjanich laktanya

Szentes - A szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc műszaki ezred a hagyományaihoz híven, megrendezi a Műszakiak Napját, az idén április 20-án.
A szervezők reggel fél 9-től egész nap színes programokkal várják a műszaki katonákat, a nyugállományú műszakiakat, minden érdeklődőt a Damjanich laktanyában. A rendezvény nyílt a nagyközönség számára is. A Műszakiak Napjával együtt rendezik meg a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napját is.

A rendezvény ünnepélyes ezred-sorakozóval kezdődik. 10 órától folyamatosan zajlanak majd a különböző programok az egyes helyszíneken. A katonai programokban műszaki technikai eszközök bemutatása, búvárbemutató, katonai közelharc bemutató, a katonai tábor bemutatása és katonai toborzás szerepel. A társszervezetek között a rendőrségi bemutatói, valamint a tűzoltóság és a mentők közös bemutatói lesznek láthatók.

Kattints a képre a nagyobb méretért!
Kattints a képre a nagyobb méretért!

A sportrendezvények keretében az évente megrendezésre kerülő „Vörös Bika" Műszaki erőpróbák között vehetik fel egymással a versenyt a csapatok. A jelentkezők emellett kerékpárversenyen és közlekedési vetélkedőn mérhetik még össze ügyességüket.

A kulturális rendezvényeken a középkor, az 1848-49-es szabadságharc és az első világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet- és fegyverzet bemutatója, néptánc, modern tánc, zuma csoportok műsorai, különböző kiállítások szerepelnek. Az alakulat csapatmúzeuma is egész nap várja az érdeklődőket. A hódmezővásárhelyi katonazenekar majorettek közreműködésével gyepshow-al szórakoztatja a közönséget.

A gyermekek szórakozását különböző bemutatókon kívül gyerekprogramok, paintball, íjászat, kalandpark és kézműves foglalkozás biztosítja.

Olvasóink írták

 • 4. Piczur 2012. április 12. 15:56
  „3. csillogás - tudom én azt, de ha az ember ismerősének a keze is benne van akkor illik megjelenni és megdicsérni...”
 • 3. csillogás 2012. április 09. 09:37
  „1, senki se teszi kötelezővé, hogy menni kell :)”
 • 2. nanenáné 2012. április 06. 22:55
  „Részletesebb program látható-e valahol, pontosabban az érdekel kb mikor kezdődnek az egyes programok.”
 • 1. Piczur 2012. április 05. 09:50
  „Kér, hogy nem figyeltek rendesen oda a plakátra... elég ... lett így. Azért a programok ígéretesnek hangzanak. Kíváncsi leszek idén jobb lesz-e mint tavaly.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legtöbb játszótéren nem tudja elvégezni a szükségét a gyerek

A játszóterek színvonalát, népszerűségét, leginkább gyerekzsivajban lehet mérni. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon mi alapján választanak játszóteret a szülők Szentesen? Tovább olvasom