Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

A Négy Mancs irodája előtt tüntettek a Hungerit dolgozói

Szentes - Mintegy 100 volt Hungerit dolgozó tüntetett pénteken az osztrák Négy Mancs Alapítvány budapesti irodája előtt azt követelve, hogy haladéktalanul vegye le a céget az általa készített német és osztrák áruházláncoknak megküldött feketelistáról.
Krausz Jánosné, a Hungeritnél működő szakszervezet titkára petíciót és mintegy 8500 tiltakozó aláírását nyújtotta át Gergely Zsófiának az alapítvány projektvezetőjének.

A Hungerit dolgozói szerint az alapítvány tévesen és jogtalanul járt el, amikor hadjáratot indított ellenük és a magyar hízott libatenyésztés ellen, aminek következtében 200 elveszítették munkahelyüket. Krausz Jánosné közölte: ha az alapítvány rövid időn belül nem veszi le tiltólistájáról a társaságot, akkor tovább folytatják tiltakozó akciójukat és egyéb - megnevezni nem kívánt - eszközöket is felhasználnak céljuk elérése érdekében. A szakszervezeti vezető kiemelte: követelik, hogy az alapítvány kövesse meg a munkahelyüket vesztett munkásokat, fizessen kártérítést nekik. Azt is szeretnék elérni, hogy az alapítvány vonuljon ki Magyarországról és hagyja, hogy munkájukat folytathassák és előállíthassák a világhírű magyar libamájat. Emellett felszólítják a Négy Mancs vezetőit, hogy álljanak ki velük nyilvános vitára, és az elől ne meneküljenek el.

Gergely Zsófia sajnálkozásáról és együttérzésről biztosította az elbocsátottakat. Véleménye szerint az agrártárca és az alapítvány közötti közelmúltban történt egyeztetések sikerre vezettek, így várhatóan október 1-től hatályba lépő minisztériumi rendelettel megoldódik a probléma, és így levehetik a céget a feketelistáról. Közölte: a rendelet tartalmazza, hogy a Hungerit termékeinek csomagolásán jól látható címke jelölje, hogy az hízott libát tartalmaz. Emellett egy kódex is életbe lép, amely az állati termékek nem kifogásolható eljárással történő előállítására 10 éves átmeneti időt biztosít a magyar feldolgozók számára.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. nahát 2008. szeptember 19. 23:23
  „Tabajdi nem emeszpés véletlenül? Hát ha itthon sem tudtak megegyezni az állatvédőkkel 2002-ben, akkor miért az EU-t csesztetik?
  Ennyi ésszel is lehet valakiből EU-képviselő?”
 • 30. Nyugdijas 2008. szeptember 19. 22:50
  „Igaza van a Magdinak!
  Nem a termelők eszik meg/de egyenek belőle Ők is/,de még nem is a nyugdijasok.Nemszabad elfelejteni,hogy mekkora eexportbevételt jelent az államnak,mert a milliárdosok mentudják felzanálni az egészet.Tehát ezeknek a szrencsétlen embereknek megélhetést a zsidő kereskedőknek nagy hasznot jelent és valamennyi bevételt az Államnak is.”
 • 29. kajalícijó 2008. szeptember 19. 22:45
  „2002 novemberében is felemelték szavukat az állatvédők, majdnem hat év telt el azóta. Az MSZP-SZDSZ koalíció nem foglalkozott velük.

  http://www.origo.hu/itthon/20021004allatvedok.html

  ,,Több állatvédő szorgalmazta, hogy az állatvédelmi törvény készülő módosításaiban szerepeljen az állatok kényszertáplálásának - a libák, kacsák tömésének - tiltása is. Szerintük ugyanis ez is az állatkínzás egyik formája. Ha ez a szabályozás megvalósulna, akkor megszűnne Magyarország egyik kínos ám különleges exportterméke, a libamáj, amely sajnálatos módon a tömés miatt lesz különleges minőségű. Az európai országok többségében tilos a libák tömése."”
 • 28. Bill42 2008. szeptember 19. 22:43
  „KAKKKY-kám!
  Mond csak mit is akartál kihozni hozzászólásodba????
  Ilyen homályos hozzászólás olvasván két dolog jut a józan ember eszébe: Vagy be b....tál egy kanna bort,vagy egy megvénült panelos gyurcsányista ember vagy.”
 • 27. Cunci-punci 2008. szeptember 19. 22:38
  „Próbálok kulturát maradni,de tisztaszivből kivánom ennek a fizetett provátor kurvincának, hogy ne magyar libamájt hanem kinait zabáljon, s ami a legfontosabb,hogy kinai himvesszövel tologassa magát.
  Utálom az erőszakot de kivánom,követelem,hogy mielöbb tegyék el lábalól.”
 • 26. magda 2008. szeptember 19. 22:38
  „kakkky-nak: Az igaz, hogy a libamáj luxuscucc /10000/kg/, de ezt nem a termelők,meg a vele dolgozó melósok fogyasztják. Az viszont már nem tartozik a luxuskategóriába, hogy ettől jelenleg több száz dolgozó léte függ. Próbálj már világosabban beszélni,mert nem igazán értelek, valószínűleg nehéz a felfogásom /Magdolna/.”
 • 25. ELQURCSÁNYI 2008. szeptember 19. 22:33
  „Germekek,demagógok,felesleges polgárok!
  Nem tetszik az hogy mi a milliárdosokat pártoljuk???
  Hát tudjátok menjetek el a p....csába külföldre. Felesleges itt a Magyar.Mjd hozzuk a Kinai elvtársakat
  EZ A QURCSÁNYI program!
  Ne hagyjuk magunkat tömkre tenni ilyen gazemberektől,álatvédő bérencektől. 5.milliárdos csalo,öngyilkosságba kergető Bajnai szemetektől.Álljunk sarkunkra.”
 • 24. Tamagocsi 2008. szeptember 19. 22:00
  „Nem csak a franciák, de még Ázsiában is törődnek az ősi nemzeti konyhával, ételekkel. A szusi egy nagyon finom japán étel, a gasztronómia csodája. Az elkészítés bizonyos részleteit, ma sem árulják el a japánok. A magyar is tanulhatna belőle. A Hungerit is!

  http://www.youtube.com/watch?v=pIb6ZSqal64
  Sushi: Japanese Tradition”
 • 23. KukoricaJancsi 2008. szeptember 19. 21:42
  „Na most olvassa el ezt aki itt jár, és próbálja tisztítani a gondolat és érzésvilágát:
  Íme a téves gondolat és érzés különböző megnyilvánulásai (ezeknél ugyanarról van szó, próbálja megérteni az olvasó!):

  - Ha az én tehenem megdöglött, akkor dögöljön meg a szomszédé is!
  - Miért ne dohányozzak, igyak, kábítozzak, stb? Úgyis meghalunk, akkor nem mindegy, hogy mibe? Legaláb élvezzem addig is!
  - Miért ne dohányozzak, igyak, kábítózzak, stb? Annyi más egészségkárosító hatás éri a szervezetemet, hogy már úgyis mindegy!
  - Miért is kellene mellőznöm a húsfogyasztást? Ha növényeket fogyasztok, akkor növényeket kell elpusztítani. Nem mindegy akkor? Inkább eszek húst, és még élvezetesebb is!
  - Ha mások csalnak, lopnak, hazudnak, akkor én is megtehetem, és meg is teszem!
  - Ha más birkák arra mennek amerre a birkacsorda, akkor én birka is arra akarok menni!
  - Ha mások kínozzák a kacsákat, akkor miért ne kínozhatnám én is?
  - Ha akaratunkon kívül eltaposunk/sérülést,szenvedést okozunk állatoknak, rovaroknak, akkor miért ne okozhatnánk szenvedést tudatosan szándékolva is?
  (Súgom a közös nevezőt: Ha velem/mással valami rossz történt/történik majd, az felhatalmaz engem/másokat arra, hogy rosszat tegyek/tegyenek velem/magammal/másokkal.)”
 • 22. Pampalíni 2008. szeptember 19. 21:25
  „RobinGood!
  Azért elképesztő primitívségről tettek a szentesiek tanúbizonyságot, amikor a kék és piros színű zacskókat hozták fel a Juszt-műsorban. :)”
 • 21. RobinGood 2008. szeptember 19. 21:20
  „,,Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
  Mahatma Gandhi”
 • 20. Embervédő 2008. szeptember 19. 21:03
  „A Hungerit csak a dolgozói "hergeléséhez" ért, de ahhoz kiválóan. Ha ennyire lobbizott volna Magyar József a saját termékeikért, akkor ma nem kellene ezzel foglalkozni. EU-csatlakozáskor is elszalasztották a lehetőséget és nem gondolkodtak, pedig az EU figyelmeztetett...Ha törvény védené a magyar Hungrikumokat, ha lenne etikai kódex és ha ellenőrzött lenne a libatömés... Sajnos túl sok a "ha"! Az állatvédők elvégezték a munkájukat, nem úgy mint Szanyi Tibor!Remélem egyszer embervédő szervezetek is lesznek.”
 • 19. RobinGood 2008. szeptember 19. 20:53
  „Hatalmas öngólt lő az egész magyar húsiparnak a Hungarit, ha kierőszakolja az állatkínzás folytatását. Az egész ország feketelistára fog kerülni. Naívság azt hinni, hogy az áruházláncok egy ember, vagy szervezet miatt bojkottálnak, több százezer fogyasztó gyakorol nyomást rájuk. A jelöléshez meg annyit: ha van két kutyám, az egyiket naponta megverem és piros masnit kötök a nyakába, a másikat nem és annak kéket, attól még én ugyanolyan bunkó vagyok.”
 • 18. arvisura 2008. szeptember 19. 20:31
  „Azért, a Négy Mancs figyelmébe kell ajánljak néhány másik területet is: Palesztína, Guantanamo, a New Yorki csirke mészárlás vallási okokból, a bikaviadalok, néhány vágóhídon a koser vágás.
  Akkor Hungerit dolgozók harcra fel, irány a másik fél achilles sarka az említett példák alapján.
  Azért a libának valóban nem jó az erőszakos tömés, de azt hiszem a rágcsálóírtó szerek vérzékenységet előidéző hatása is elég borzasztó! :)”
 • 17. Carlo 2008. szeptember 19. 20:30
  „kedves 16
  amióta Magyarországon tenyésztenek libát, tömik is, és hülyeség, ha azt hiszik, hogy csak a mája miatt....
  libacomb libamell stb, gyorsabban nő, és nem öregszik a húsa

  aztán meg ha valamelyik libát 1 x megtömték, utána muszáj , mert éhendöglik, saját magától , hiába van előtte az étel”
 • 16. kakkky 2008. szeptember 19. 20:14
  „Pongracz Tamas neked kéne megdöglened, vén fakk...

  Mér nem jó úgy a liba, ahogy magától nőne... miért kell erőszakkal tömni???

  A libamáj luxuscucc, 10ezer / kg, a termelő szopik, a vágóhídon minimálbéren dolgoznak, a cég meg profitál (3 ember).

  Gyilkolás helyett akkor már inkább fűnyírást!!!”
 • 15. én se 2008. szeptember 19. 20:12
  „,,Mi lesz ha a közel fél millió munkanélküli megy az utcára tüntetni?,,
  IDÉZET EMBERVÉDŐ IRÁSÁHOZ.

  FÉLMILLIÓ EMBER TÜNTETÉSE KEVÉS, TÖBB MILLIÓ VÁLATÓ POLGÁRNAK KELLENE MEGMOZDULNI,UGY TÜNIK KIVÁRNAK AZ EMBEREK ,DE MIRE, HOGY MÉG JOBBAN TÖNKRE TEGYÉKŐKET..TENNI KELL, VEZETŐKET AKIK A NYOMORGATÓ ELITHEZ TARTOZIK KISÖPÖRNI A KÖZÉLETBŐL,,,MERNI ,MEGTENNI, NEM BESZARNI!!!!!!!!!!”
 • 14. rvil 2008. szeptember 19. 20:02
  „Grabowky hozzászólása nem hülyeség...Össze kéne fogni és bojkottálni azokat a multikat amik nem vásárolnak a hungerittől...
  Sajnos abban is igaza van G.-nek,hogy nállunk abszurdisztánban nem az összefogásukról híresek az emberek....”
 • 13. Szentesi 2008. szeptember 19. 19:39
  „Juszt László???? Felháborított az a kérdése, hogy mi a fontosabb, az ember, vagy az állat?
  Tisztázzunk valamit, a libamáj élvezeti luxus cikk! Hogy lehet ennyire leegyszerűsíteni a libatömés kérdését? Az emberi élvezetet egy szintre emelni sok millió liba kínzásával?
  A természetről láthatjuk, hogy az ember mi mindent vesz semmibe és semmi nem számít neki, mindenen keresztül gázol. Bizonyos esetekben még embert ölni is képes saját érdekeinek védelmére.
  A kormány, és a kormánypárti politikusok trehányságáról meg van a véleményem!”
 • 12. sárdobálás 2008. szeptember 19. 19:24
  „Szerintem nagyon okosan és ügyesen érvelt, bár Juszt László (akit nem kell külön bemutatni!) nem engedte beszélni, állandóan félbeszakította.
  Szanyi Tibor megmondta a tutit! "a mezőgazdaságban a jelenleg működő munkaerő zömére nincs szükség, azt majd a szociálpolitika kezeli"
  A franciák ezalatt nemzeti kinccsé tették a libamájat, törvényt alkottak róla. Sőt etikai kódexet írtak a libatömésre és szigorúan ellenőrzik a libatömőket.
  Köszönjétek meg a Szanyi-féléknek!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem lesz térfigyelő Szentesen

Szentes - Megoszlanak a vélemények arról, szükség van-e térfigyelő rendszerre a szentesi… Tovább olvasom