Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A PANKKK ismét támogatja Szentest

A kulturális minisztérium az újabb PANKKK-pályázaton ismét támogatta a szentesi művelődési központot – s az intézményen keresztül a könnyűzenei tehetségeket. A korábbi egymillió után most százhetvenezer forintot kapott a ház, a megyében egyedüli nyertes pályázóként.
A legutóbbi pályázat sikere nélkül nem játszhatott volna Szentesen Kowalski és a Vega. Fotó: Vidovics Ferenc
Az Életjel Egyesület elnöke, Rakk László elmondta: a PANKKK-pályázaton megítélt támogatások tényleg pezsdítik a város könnyűzenei életét. Szentesen működik hat-hét olyan zenekar, amelynek muzsikájára vevő a közönség. A csapatok saját zenét játszanak, élőben, azaz teljesítik a kiírásban szereplő feltételeket. A város ismert együttesei között szerepel a Plasmapress, Kulbert György és barátai, a Hypertónia, a Quest, az Erotikus Görények és a Karahana zenekar.

Az együtteseknek, a fiataloknak bemutatkozási lehetőséget akar nyújtani a művelődési ház és az egyesület közösen. Rónyai Rita művelődésszervező elmondta, igyekeznek minden hónapban rendezni egy-egy koncertet, a bandák fellépési díjának felét állja a minisztériumi támogatás, a másik felét a „koncertélvező" fizeti – legutóbb így adott sikeres estet Kowalski és a Vega.

A közelmúltban kiderült, hogy a szentesi közönség hozzászokott az ingyen koncertekhez. Ezeket az alkalmakat a helyi fiatalokhoz képest tehetős szponzor támogatja, adott esetben az önkormányzat. Így állhatott elő az a helyzet, hogy a könnyűzenei koncertre érkezők még némiképp értetlenül állnak a jelenség előtt: a fellépők által nyújtott élményért fizetni is kell.

Legutóbb, múlt szombaton az ifjúsági házban adott koncertet a helyi fiúkból alakult Golgot, a japán kiadói szerződés birtokosa, The Idoru néven, Szentesen járt a Quest és a Bridge To Solace.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gobelin-képek

Lapunk szombati számában a szentesi Szamosközi Antal természetfestőt mutattuk be olvasóinknak. Arról… Tovább olvasom