Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A pekingi játékok – szentesi szemmel

Szentes - A magyar szurkolók Pekingben igyekeznek mindent megnézni, amit lehet, Szentesről Cseuz László is szorít helyettünk a lelátókon. A teljesítményével alternatív aranyat érdemlő kerékpáros tanárnak tíz darab uszodai belépője van. Mint írja, elsősorban a női pólómérkőzéseket látogatta, de készül a Madárfészek csarnokba is.
A magyar szurkolókat a Longmai Hot Springs nevű hotelben szállásolták el, mely legalább háromezer ember befogadására alkalmas, hetven kínai fiatal önkéntes segíti itt a munkát, és főz a tatai edzőtábor szakácsa hazai ételeket. Cseuz Lászlótól kaptunk egy rövid beszámolót, melyben a szentesi kerekező azt írja, a szálló mintegy ötven kilométerre van a versenyek helyszínétől, busszal utaznak a metróig, a földalattival pedig minden rendezvény könnyen megközelíthető. Magyarországról körülbelül 1600-an utaztak szurkolni Pekingbe. Szentest Szremkó Krisztina válogatott vízilabdázó képviseli, neki szurkol – keddtől a helyszínen – a helyi pólócsapat támogatója: Magyar József. Cseuz nagyon reméli, hogy a Szentes feliratú trikolórt már sokan látták a tévéközvetítésekben itthon.
A magyarok összesen 21 ezer jegyet kaptak a különböző versenyekre, az egyik internetes forrás szerint a férfi vízilabda döntőre mindössze ötvennyolcat. A világhálón közzétett bejegyzések szerint a magyarok különleges taktikát alkalmaznak, hogy bejussanak egy-egy rangadóra: a lejárt belépőket egymás felé fordítják, egyszerre nagyon sokan odaállnak a jegyszedőkhöz, a tömeg megindul, és a szélen lévő, valódi belépőkkel rendelkezők odanyújtják a jegyeiket, hogy mégis legyen mit érvényesíteni...

A magyarok kendőzetlenül, őszintén szurkolnak. Fotó: Cseuz László
A magyarok kendőzetlenül, őszintén szurkolnak.
Fotó: Cseuz László

Cseuznak mindössze tíz darab uszodai belépője van, természetesen nem akarja elszórni. Mint írja, a női kézilabda-, női pólómérkőzéseket látogatta, készül a Madárfészek nevű csarnokba, ahol az atlétika kiválóságait csodálhatja élőben. Látta az ausztrál–koreai kosárlabdameccset, volt vívóversenyen. A pályakerékpárosok iránt természetszerűen érdeklődik. Mint írja, a Pekingben szurkoló magyarok nagyon várják az első aranyérmet, a szentesi testnevelő tanár szerint a lelátókon és a nézőtereken mindent beleadnak.

A játékok idejére létrejött szurkolói klubban estéről estére különböző programokkal várják a látogatókat. Többnyire volt olimpiai bajnokok mesélnek a múltjukról, saját olimpiai élményeikről, értékelik nap nap után a magyarok jelenlegi szereplését. A klub szervezői egy beszélgetésre meghívták Cseuzt is, mellette azokat a fiatalokat, akik Roburral és Pannónia motorral utaztak kelet felé Pekingbe, de a mongol–kínai határon ott kellett hagyniuk a járgányaikat.

Négyen adták át neki a helyet

Cseuz tapasztalatai szerint a vendéglátók rendkívül barátságosak, segítőkészek, és szünet nélkül mosolyognak. A metrón négy fiatal állt fel egyszerre, és adta át neki a helyet, mint írta, meg kellett értenie, hogy most már visszavonhatatlanul nyugdíjas. A kerékpáros augusztus 30-án este öt órakor érkezik a szentesi Kossuth térre.

Olvasóink írták

 • 11. magda 2008. augusztus 21. 09:52
  „A tanár úr teljesítményéhez a kritika árnyéka sem vetődhet! /Magdolna/”
 • 10. bunter 2008. augusztus 20. 23:04
  „Milyen furcsa, hogy mindig azok az emberek szokták a másikat kritizálni, akiknek saját magukkal van problémájuk.
  A lehetőség mindenki előtt ott van, tessék csak vele élni. Biciklije biztos van a kedves "kritizálónak", ha ma nyeregbe pattan, akkor talán kiér még az Olimpia végére, merthát ugye ő annyira sportos ember.
  Kiváncsian várom a fotókat, amit majd Kinából küld.
  Én mindenesetre, mint volt szentesi gratulálok Cseuz Lászlónak.”
 • 9. vágta 2008. augusztus 20. 22:54
  „Ne irigykedj rá szbarat! Oké?”
 • 8. Emese- 2008. augusztus 20. 22:36
  „Kedves "szbarat"!

  Már holnap indulhatsz is Pekingbe Amerikán keresztül oda-vissza: 292.000-ért. Budapest - Peking - New York - Budapest.
  http://www.vista.hu/akcios_repulojegy/foldkoruli_repulojegyek

  Ha azonban ennek mondjuk a háromszorosát számoljuk, az akkor is csak 30Ft/szentesi lakos. Ez a törtrészével sem ér fel azzal az értékkel, amit tanár úr az elmúlt csaknem ötven évben Szentes sportjáért tett.

  Méltatlan ez a kicsinyeskedő irigykedés!”
 • 7. szbarat 2008. augusztus 20. 19:27
  „Kedves Géza2!

  Egy kis matematika:
  Szentes lakossága 30000 fő.Szóval 30000X10=300000
  Kérlek 300000 Ft-ért szerezzél nekem légyszíves egy repülőjegyet az alábbi útvonalra: Portugália-Amerika-Peking-Magyarország(Bp)
  (Plusz még a belépők..)
  Hmm
  Remélem naneee,ezt az előbbi kis számolást beveszi a kis agykapacitásod-bár én erről korántsem vagyok meggyőződve...
  butaságot csipogsz folyamatosan....”
 • 6. naneeee 2008. augusztus 20. 14:55
  „szbarat!

  Szremkó Krisztináéknak szurkolunk, nagyon sokszor elhangzott közvetítéseken, hogy Szentesről származik, büszkék vagyunk rá!!!!
  DE!
  Igen is, mikor szurkol a meccseken a tanár úr; egy kicsit az én hangom is ott van.
  AHH, mindegy is kár a hozzászólásoddal egyáltalán foglalkozni, annyit nem ér. További jó kicsinyes irigykedést! Nem a tanár úr tehet róla, hogy neked ennyi tehetség jutott!!”
 • 5. szbarat 2008. augusztus 20. 10:19
  „Kedves Hozzászolók!

  Ez nem sport amit Cseuz csinál,ezt inkább hobbynak,vagy kirándulásnak nevezném,mint sportnak.
  Szremkó Kriszta kint van az olimpián,mint szentesi sportoló,tehát nem mint szentesi keréppáros!Hangsúlyozóm,mégegyszer mint sportoló,és brozért játszanak a lányok pénteken,kb.negyed annyi cikk jelent meg róla,mint tanár úrról.”
 • 4. naneeee 2008. augusztus 20. 09:49
  „szbarat! Az irigység beszél belőled! Szerintem te innen tudtad meg, hogy Pekingben van az olimpia, sokmindent nem tudhatsz a sportról, vagy a sportszerűségről, és a diplomáciáról!!! Van fogalmad, hogy mit tett ezzel a tanárúr? Halvány lilád sincs, igaz??
  Gyógyítsd ki magad az irigységből, és lehet, hogy te is tudsz valami nagyot alkotni!!!”
 • 3. géza2 2008. augusztus 20. 08:57
  „Tanárút több mint 40 évig szolgálta azzal a várost, hogy a felnövekvő nemzedék -napi szinten többszáz gyerek- testi egészségét óvta. Tehát közvetve-közvetlenül az ő munkája is benne van sportsikereinkben. Köszönjük tanárúr csaknem fél évszázados, áldozatos munkáját.

  (A pekingi utat egyébként több sportbarát is szponzorálta. A város által támogatott repülőút pedig leosztva szentesi polgáronként úgy kb. 10 Ft körül mozoghat. Ezért a 10 forintosért aztán tényleg megéri egy jót gyűlölködni a hozzászólásoknál! Aki sajnálja ezt az összeget, és annyira aggódik a város pénzéért, az gondolkozzon el azon pl., vajon hányszor nem kért már számlát életében? Akkor ki is rövidíti meg a város pénzét???
  "Én is kimentem volna az olimpiára a város pénzén" - Azt már nem! Majd ha a kedves első hozzászóló fél évszázadig szolgálja szentes sportügyét... Majd ha ezután tisztességben megöregedve kerékpáron teljesíti a távot, akkor felajánlok önnek is 10Ft-ot...)”
 • 2. Eü.dogozó 2008. augusztus 20. 08:20
  „szbarat!
  Miért kell fikázni azért valakit, mert tesz egy olyan dolgot, amit más nem képes?
  Fogadjunk, hogy te az életben nem tettél semmi rendkívülit, csak jártatod a szádat....”
 • 1. szbarat 2008. augusztus 19. 20:08
  „Jöjjön már haza Cseuz,remélem,hogy a Kaukázuson(Grúzia) kersztül jön haza biciklivel.
  Én is kimentem volna az olimpiára a város pénzén repülővel,menjen a saját költégén az olimpiára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt a Négy Mancs-Hungerit találkozó

Szentes - Elmaradt a hétfőre tervezett találkozó a Négy Mancs Alapítvány képviselői és a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója között. Tovább olvasom