Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A püspök is segített a szegény szentesi családnak

Szentes - Lapunkban figyelt fel a nagymágocsi szívbeteg fiú, a tizenegy éves Kiss Bence a gyógyíthatatlan kórtól szenvedő Gazsi Ildikó Evelin és családja nehéz sorsára. Bence összeszedte a játékait, s édesanyjával elvitte Szentesre.
Lapunkban figyelt fel a nagymágocsi szívbeteg fiú, a tizenegy éves Kiss Bence a gyógyíthatatlan kórtól szenvedő Gazsi Ildikó Evelin és családja nehéz sorsára. Bence összeszedte a játékait, s édesanyjával elvitte Szentesre. Itt találkoztak Serfőző Levente atyával, akit Kiss-Rigó László megyés püspök kért meg, hogy a szeged-csanádi egyházmegye nevében pénzadományt vigyen Evelin megsegítésére.

A nagymágocsi Kiss Bence olvasta lapunkban a szentesi Gazsi Ildikó Evelin és családja szomorú történetét. A tizenegy éves fiút annyira meghatotta a gyógyíthatatlan beteg kislány nehéz sorsa, hogy azt mondta édesanyjának: odaadja játékait Evelinnek és öccsének, Zilcsák Richárdnak, mert szeretne örömet szerezni nekik. Megírtuk korábban: Evelin egészségesen született, ám kétéves lehetett, amikor megtámadta egy ritka kór, a rettszindróma. A most tízesztendős, ötvenkilós lányka nem tud beszélni, artikulálatlan hangokat ad, pelenkázni és etetni kell. A rossz anyagi körülmények között, szoba-konyhás házban élő családnak gondot jelent a kislány utaztatása a vásárhelyi speciális iskolába, amely jó hatással van a beteg gyermekre. A szülőknek az is fáj, hogy a műanyag kádba már alig fér bele Evelin, így nehézségek árán tudják csak fürdetni. Azt mondták: jól jönne a fürdőszoba, csak hát a kislány kezeltetésére is alig jut pénzük.

Kiss Bence és Serfőző Levente atya örült Zilcsák Ricsi és Gazsi Ildikó Evelin örömének. Fotó: Vidovics Ferenc

A súlyos szívbetegséggel küzdő Kiss Bence rengeteg játékától vált meg. – Gondoltam, hogy segítek rajtuk, mert a szüleik nem tudnak játékot venni nekik – mondta Bence. Az édesanyja, Jolika – aki kisfiával a Vöröskereszt területi vezetősége titkárának, Agócs Lászlónénak a közvetítésével jutott el Szentesre – elmondta: együtt éreznek a családdal, mert amikor Bence fia a klinikán volt, nekik is jólesett, ha ajándékot kaptak. A negyedik osztályos Bence rakoncátlankodó szívét gyógyszerekkel most kordában tudják tartani, de iskolába az anyukája hordja kerékpárral, mert nehezére esik a gyaloglás.

Amikor a kisfiú átadta a szépen becsomagolt ajándékokat, Evelin mosolygott. Megszűnt a hangos szuszogás, az artikulálatlan hang, békesség sugárzott az arcáról. A kislány édesanyja, Kovács Ildikó elmondta: meghatotta, hogy egy kisfiúnak jutott eszébe ez a szép cselekedet. Ildikó elsírta magát, amikor Kiss-Rigó László megyés püspök megbízásából a szentesi Serfőző Levente atya háromszázezer forintot vitt nekik. A pénzt folyószámlára teszi majd a család Evelin nevére.

Az egyházmegye adománya

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök is lapunkban figyelt fel a nehéz sorsú szentesi családra. Serfőző Levente érdeklődésünkre elmondta: a püspök az egyházmegye nevében küldte az adományt, amelyet ő jó szívvel adott át. Azzal tisztában vannak, hogy közvetlenül nem járulnak hozzá Gazsi Ildikó Evelin állapotának megváltoztatásához, de emberhez méltó élethez szeretnék segíteni őt a fürdőszoba kialakításával.

Olvasóink írták

  • 3. Horvath Bence 2008. február 02. 18:39
    „BENCÉTÖL NAGYON SZÉP GESZTUS VOLT ODA AJÁNDÉKOZTA A JÁTÉKAIT NEM MINDENKI CSINAL ILYET MINT Ö, REMÉLJÜK BENCE SOKÁIG VELÜNK LEHET MÉG BETEGSÉGÉT SIKERÜL KORDÁBAN TARTANI ÉS TELJES ÉLETET ÉLHET MINT BÁRKI MÁS !”
  • 2. kiss ferencné 2008. január 05. 11:11
    „Minden tisztelet zilcsákzoltánnakhogy kitart Evelinék mellett sok édes apa példát vehetne róla hogy igy ragaszkodik és mindent meg tesz a beteg kislányért mintha a saját gyermeke lenne ez nagyon ritka Bence azóta is sokat gondol Evelinékre örömmel adta az ajándékot nekik azt nem gondoltuk hogy cikk lessz belőle További sok sikert és kitartást kívánok zilcsákéknak”
  • 1. zilcsak zoltan 2008. január 04. 11:27
    „Nagyon szeretnénk megköszönni a Püspök úr és Levente atya csodába illő segítségét amely átsegített bennünkek egy igen mély hullámvölgyön.DE LEGINKÁBB BENCÉNEK szeretném megköszönni amit tett az egy leíhatatlan gesztus volt amit egy köszönömmel nem lehet elintézni CSODÁLOM ÉRTE ! Valamilyen módon megpróbálom,majd meghálálni NEKI.Mégegyszer köszönünk mindent.Zilcsák Zoltán Apa és Nevelő apa .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentesi Aranyi László az űrakadémián gyakorlatozott

Szentes - Nemrégiben tért vissza az amerikai űrakadémiáról a szentesi Aranyi László, aki pályázaton nyerte az utat. Az angol–informatika szakos tanár egy hétig gyakorolt Huntsville-ben. Tovább olvasom