Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

A szabad demokraták az enyhülő gondokról

Szentes - Az utóbbi hónapokban adott minisztériumi támogatások a szabad demokraták szerint enyhítik a szentesi kórház gondjait.
Az utóbbi hónapokban adott minisztériumi támogatások a szabad demokraták szerint enyhítik a szentesi kórház gondjait. Az egészségügyi reform megtakarításainak köszönhetően az alapfinanszírozáson felül támogatásokat juttatott a szaktárca az intézményeknek, így a szentesi kórház 171 millió forintot kapott – kommentálta a hírt Szabó Zsolt. Az SZDSZ városi elnöke szerint az országosan elosztott 25 milliárd forintból a szentesi kórház kiemelt intézményi státusának megfelelően részesült.

Szűcs Lajos alpolgármester emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban pályázaton 125 milliót nyertek, a korábbi 74 millió forintos minisztériumi támogatás mellett. A politikus szerint ezeket a jelentős összegeket figyelembe kell venni a kórház gazdasági helyzetének tárgyalásakor, különösen a munkaerő alkalmazása, a létszámleépítés, valamint a betegellátás színvonalának tekintetében – jelentős segítség ez a menedzsmentnek. A légimentő-bázis telepítésével kapcsolatban azt mondta, hogy Szentes érdekében a megyei önkormányzat az utolsó egy-két hónapban tevékenykedett csak, ezzel együtt a város és a környékbeli települések együttes sikerének tartja a várható eredményt. Tervezik, hogy a kórház területén létrehoznak egy helikopterleszálló-helyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzhalál a szentesi tanyán

Szentes - Először a nemét sem tudták megállapítani annak a holttestnek, amelyet a vasárnapra… Tovább olvasom