Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

A szegedi Borbola Imre segített a beteg kislánynak

Szentes - Meghatotta a szegedi Borbola Imrét a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő szentesi Gazsi Ildikó Evelin sorsa, amiről lapunkból értesült. A Niagara 2003 Kft. ügyvezetője – aki egyedül neveli három gyermekét – fürdőkádat és mosdókagylót adott szombaton az anyagi nehézségekkel küzdő családnak.
A szentesi független képviselő, Hornyik László edényekkel és háztartási eszközökkel segíti a két gyermeket nevelő szülőket.

Lapunkban figyelt fel a ritka betegségben szenvedő Gazsi Ildikó Evelin nehéz helyzetére a szegedi Borbola Imre, a Niagara 2003 Kft. ügyvezetője. A tízéves szentesi kislányt kétesztendős kora körül támadta meg a gyógyíthatatlan kór, az úgynevezett rettszindróma. Édesanyja, Kovács Ildikó és a nevelőapja, Zilcsák Zoltán rengeteget költött a kislány utaztatására a pécsi klinikára, ahol egy genetikai vizsgálattal sikerült kideríteni, hogy mi a baja Evelinnek. A nevelőapa megemlítette szombaton az adománnyal érkezett Borbola Imrének: egy kocsi árát költötték hét év alatt arra, hogy a kislányt kórházakba vigyék.

Evelin szemmel láthatóan örült a szép fürdőkádnak.
Fotó: Vidovics Ferenc

Kamatozik a püspöki adomány

Számlát nyitott Kovács Ildikó a kislánya, Gazsi Ildikó Evelin nevére. Mint azt megírtuk: a szeged-csanádi egyházmegye nevében Kiss-Rigó László püspök 300 ezer forintot küldött a család megsegítésére. A kereskedelmi és hitelbanknál vezetett 10402836-83575456-57491007 számú számlára bárki befizethet, ha van lehetősége a jótékonykodásra.

Mint arról beszámoltunk: a két gyermeket nevelő család szoba-konyhás házban lakik szerény körülmények között a Kisér nevű városrészben. Egyik nagy gondjuk, hogy nincs fürdőszobájuk. A még pelenkázásra is szoruló Evelin már nem fér bele a műanyag kádba, így nehézségek árán tudják őt tisztán tartani. A szegedi ügyvezető egy gyönyörű fürdőkáddal és mosdókagylóval lepte meg a családot, s az adomány láttán a többnyire nyugtalan, beszélni sem tudó kislány mosolygott. Elégedettsége jeleként pedig a kezével rácsapott a konyhában elhelyezett kádra. A szülőket is meghatotta Borbola Imre nemes gesztusa, aki lapunknak azt mondta: most jó a lelkének. Neki három gyermeke van, és egyedül neveli őket, ám miért ne segítene másokon, ha megteheti. Az ügyvezető szerint jó helyre került az adománya. Zilcsák Zoltánék egyébként azt tervezik, hogy a tavasszal fürdőszobát toldanak a kis házhoz.

Hornyik László adakozik

A szentesi önkormányzat független képviselője, Hornyik László ugyancsak lapunkban olvasott a nehéz sorsú családról. A 24 tagú testületből ő kereste meg Evelin édesanyját, Kovács Ildikót, hogy edényeket és háztartási eszközöket adjon neki. A szociális és egészségügyi bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondta: a feleségével és a gyerekeikkel döntöttek úgy, hogy segítenek Ildikóéknak. Együtt éreznek a szülőkkel Hornyikék, mert az öt gyermekük felnevelése során ők is voltak hasonló helyzetben. A szakbizottság vezetőjeként azt mondta: keresik majd a lehetőséget a fürdőszoba kialakításának támogatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tekepálya, összefogással Szegváron

Szegvár - Első osztályú csapatok játéka nyitotta meg tegnap a négysávos tekepályát Szegváron. Miután… Tovább olvasom