Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

A tiszai vízi gyakorlótéren fogadták a vezérőrnagyot

A szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez látogatott Domján László vezérőrnagy. Az Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) parancsnokát Nyers József mérnök ezredes, a műszaki ezred parancsnoka, az alakulat profiljához illő környezetben, a tiszai vízi gyakorlótéren fogadta.
Beosztása átvétele óta Domján vezérőrnagy először járt az alakulatnál. Most működés közben, valós körülmények között ismerkedhetett meg a hídépítés, az átkelés technikai eszközeivel. PTSZ-M lánctalpas úszógépkocsiról a Tiszáról figyelhette meg a katonák begyakorlott tevékenységét pontondobás és összekapcsolás közben. Majd a megépített 80 tonnás komp üzemeltetésének folyamatát is megnézhette.

A szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez látogatott Domján László vezérőrnagy.
A szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez látogatott Domján László vezérőrnagy.

Ezt követően Domján vezérőrnagy állománygyűlésen köszöntötte a műszaki ezred személyi állományát, és kiemelte, nagy élményt jelent számára, hogy itt lehet a műszakiak központjának minősülő laktanyában. Beszélt arról, hogy a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben a Magyar Honvédség működését a szakmaiság és a takarékosság tekintetében az optimumhoz kell közelíteni. Hangsúlyozta, hogy ebben az évben is nagy hangsúlyt kell fektetni a kiképzésekre, valamint a nemzetközi szerepvállalásainkkal kapcsolatos feladatok teljesítésére. Ebben az évben a legfontosabbra, a katonákra kell koncentrálni. Azt a kimagasló szakmai tapasztalatot, amit a szentesi műszaki katonák már Okucaniban, és azóta folyamatosan bizonyítanak, meg kell őrizni. – Szükség van Önökre, a szentesi katonákra, és arra a tudásra, amit képviselnek – emelte ki zárszavában Domján vezérőrnagy.

A látogatás utolsó mozzanataként Nyers ezredes laktanya bejárással mutatta be az ÖHP parancsnokának alakulatát. Megtekintették a Magyar Honvédség egyetlen búvár alapkiképző bázisát, a számos technikai eszköznek helyt adó telephelyt, a javítóműhelyt, a század irodáinak és a legénységi szállásoknak helyet adó épületeket. A programból nem maradhatott ki az ezred büszkeségéül szolgáló, történelmi korszakokba csoportosított, igényesen berendezett csapatmúzeum meglátogatása sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerősítik a partfalat a Kurcán

A Kurca szentesi szakaszán ezekben a napokban erősítik meg a partfalat. Tovább olvasom