Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A vadasparkig lehet majd biciklizni Derekegyházon

Derekegyház - 115 millió forintból 3,6 kilométer hosszú kerékpárút épül idén Derekegyház bel- és külterületén. A falu főtere már elkészült, a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése ősszel kezdődik.
Amint befejeződik az egyik beruházás, kezdődik a másik Derekegyházon. A főtér csinosításával a napokban végeztek a kivitelezők, most a kerékpárút-hálózat bővítése következik. E téren nem a nulláról kell kezdeni a fejlesztést, hiszen a település Szentes felőli határától a malomig már korábban megépült a bicikliút. Tavasszal 104 millió forint uniós támogatást nyert az önkormányzat az aszfaltcsík folytatására, az összeget 11 milliós önerővel egészítik ki.

Szabó István polgármestertől megtudtuk, összesen 3,6 kilométer hosszú lesz az új szakasz, ebből 500 méter bel-, 3100 méter pedig külterületen épül. Már ki is választották a kivitelezőt: néhány hét múlva a szegedi Tiszaszolg Kft. vonulhat fel a munkaterületre, és még idén teljesíti a megbízást. A focipályánál fogja keresztezni a főutat az új szakasz, amely egészen Nagymágocs közigazgatási határáig ér majd el. A papteleki tanyákon körülbelül 60 ember él, számukra óriási segítséget jelent a biztonságos út, hiszen az utóbbi években több baleset is volt ezen az útszakaszon. Idegenforgalmi szempontból is fontos a fejlesztés, hiszen kerékpárúton lehet majd megközelíteni a derekegyházi horgásztavakat és a hamarosan megnyíló vadasparkot.

A település – ahol a belvíz miatt idén eddig kétszer kellett védelmi készültséget elrendelni – összes utcáját érinti a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése. Erre 50 milliós, 90 százalékos támogatást nyert az önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 2. z927 2010. szeptember 10. 17:16
    „Osztom a véleményedet nsada... Bár annyi előnyöm van, hogy én jelenleg is itt lakok. Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy minél hamarabb, minél messzebb. De a kulisszák mögül láttam a dolgokat és gondolkozok azon, hogy inkább maradok. Tény, hogy jelen állapotok nem épp a legkomfortosabbak a faluban ( csatornázás), de már nem sokáig tart.”
  • 1. nsada75 2010. augusztus 27. 21:47
    „Komolyan mondom, ha nem vettem volna hitelre házat itt szentesen, akkor a mostani eszemmel derekegyházára költöznék... Ez egy dinamikusan fejlődő település.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lara ma ünnepelte volna a harmadik szülinapját

Szinte az egész életét kórházban töltötte, de hiába kapott új szívet, tüdeje nem bírta a megpróbáltatásokat. Tovább olvasom