Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

A vízipólós lányokat köszöntötték

Szentes - Köszöntéssel kezdődött pénteken a rendkívüli hosszúságúnak ígérkező, negyven napirendi pontból álló képviselő-testületi ülés Szentesen. A város magyar bajnoki címet elnyerő női vízilabdacsapatát és a felkészítőket ünnepelték a grémium tagjai, a lányoknak Szirbik Imre polgármester virágot adott.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az ülésen a városatyák az önkormányzati cégek tevékenységéről szóló beszámolókat hallgatták meg. A Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Döbrőssy Iván egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: tervezik, hogy rábízzák valakire a szociális bérlakások állapotának az ellenőrzését, de ez nem oldja meg a problémákat.

A társaság egy évben 8 millió forintot tud a bérlakások karbantartására fordítani, a felújításra 12 milliót szántak, ez az összeg előreláthatólag emelkedni fog. A cég végzi a városban a kéményseprést, ezen a téren 3 millió forint veszteségük keletkezett, a törvényi változások miatt ennek mérséklésére nincs lehetőségük.

Vita lett a Szentes-Víz Kft. beszámolójából. Horváth István (Pálmások Szövetsége) szerint a cég az elmúlt 20 éves munkájáért megérdemelné a Szentes Városért Díjat. Bujdosó Tamás (Fidesz) ezzel ellenkező állásponton volt, hiszen – mint mondta – 17 milliós veszteségük keletkezett, és bírságot is kaptak. Demeter Attila (MSZP) arra emlékeztette őt: a cég mindent jól csinált, a bírságot a szabálytalan hulladékelhelyezés miatt azért kapták, mert menet közben változtak a jogszabályok.

A Hajléktalan Segítő Központ vezetésére az eddigi megbízott igazgatót, Berki Andrást nevezte ki a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai gyerekek a szentesi iskolában

Egy hétre nemzetközi intézménnyé vált a szentesi Deák Ferenc iskola, három testvériskolából, Angliából, Kínából és Romániából érkeztek látogatóba diákok és tanárok Tovább olvasom