Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Ádám gyűjtést szervez, hogy játszótér épülhessen

Szentes – Egyszer úszni jöttünk, és egy itt dolgozó néni megkért minket, hogy gyűjtsük a kupakokat. Akkor kedvet kaptam, otthon mindenkit megkértem, hogy ne dobják ki, ha kiürültek az üdítős flakonok – mesélte a szentesi Bellér Ádám.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A Klauzál-iskola 3. A osztályos diákja talán a leglelkesebb részvevője az üdülőközpont kupakgyűjtési akciójának. Az intézmény év elején tette közzé a felhívást, az apró műanyag termékeket felvásárlóhoz viszik, a befolyt összegből játszóteret szeretnének építeni. Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, a gyűjtőládát az öltözőkhöz vezető folyosón helyezték el, az önkéntesek folyamatosan töltik. Közülük talán mégis a legelhivatottabb Ádám, aki már a saját családján kívül a környezetét is bevonta önálló projektjébe.

– Szórólapokat készítettem, amelyen leírtam a kezdeményezés lényegét. Hogy minél több kupak gyűlhessen, nagyon sok lépcsőházba helyeztem ki ezekből egy-egy doboz kíséretében. Sajnos sok helyről ki is dobták – tette hozzá Ádám. Most már az osztálytársai is neki gyűjtik a kupakot. A strandon eddig többször fordult meg teli zsákokkal, nemrég pedig még újabb ötlete támadt. Nagyon szeretné, ha minél hamarabb meg lehetne venni a kültéri eszközöket, ezért a nővére, Ági – róla korábban megírtuk, hogy húsevő baktérium miatt ment tönkre az egészsége – egy gobelint készített, amelyet árverésre szeretnének bocsátani. Amennyit adnak érte, azt is a játszótér árába tennék.

A kisfiú többször hozott már teli zsákot a gyűjtőládához. Fotó: Králik Emese
A kisfiú többször hozott már teli zsákot a gyűjtőládához. Fotó: Králik Emese

– Több mint tíz hatalmas zsákkal gyűlt össze eddig, majd egyszerre, egy nagyobb adagban szállítják el. A felvásárlási ár, úgy tudom, kilónként 60-65 forint – tudatta az üdülőközpont marketingmunkatársa, Mayer Helga.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal ütközött egy személyautó: mentőhelikopter ment a sofőrért

A 45-ösön, a csongrádi elkerülőn kamionnal ütközött egy személyautó, mentőhelikoptert is be kellett vetni a súlyos sérült elszállításához. Tovább olvasom