Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Adventi gyermekdélelőtt a Kiss Bálintban

Szentes - Idén is meghirdette adventi gyermekdélelőttjét a Kiss Bálint Református Általános Iskola, amelyre kétszáz iskolás mellett szülők, nagyszülők is érkeztek. A díszteremben adventi éneklés, beszélgetés, a tantermekben kézműves foglalkozás várta a gyerekeket.
A délelőtt megnyitóján Kovách Péterné Mészáros Erzsébet lelkipásztor segítette a gyerekeket az ünnepekre hangolódni, zsoltárokat, karácsonyi dalokat énekeltek együtt. Felolvasott a Bibliából Jézus megszületéséről és elmagyarázta az iskolásoknak, miért nem kell tartani a december 21-re beharangozott újabb világvégétől.

Adventi gyermekdélelőtt a Kiss Bálintban - GALÉRIA

- Miután sok iskolás érdeklődik a téma iránt, megkerülhetetlen, hogy beszéljünk róla. Máté Evangéliumában olvasható: „Azt a napot és órát azonban nem tudja senki, az ég angyalai sem, a Fiú sem, csak az Atya." (24,36) és „Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát!" (25,13) Felesleges tehát felülni mindenféle híresztelésnek – mondta a lelkipásztor, aki az adventi négy gyertyáról, az Úr eljöveteléről is beszélgetett a nebulókkal.

Később az iskolások tanáraik segítségével karácsonyi muzsika mellett ragasztottak, színeztek, festettek, hajtogattak, beszélgettek. Szabó Benedek minden évben eljön az adventi délelőttre, ahol ragaszt, fest, hajtogat. Az ötödikes fiú mindent szívesen kipróbál, a végeredményt pedig hazaviszi édesanyjának karácsonyra. Nincs ezzel egyedül: Sebestyén Szintia a rokonoknak, nagyszülőknek készíti az ajándékokat.
Garay- Szabó Lia, aki tavaly is itt volt, anyukájának ragasztja a csillagos, harangos képeket, akárcsak Nyári Boglárka harmadikos kislány, aki minden művét szüleinek viszi haza. Több társával együtt a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolából érkezett Koncz Réka, aki alaposan kihasználta az időt, az összes foglalkozást kipróbálta.

Adventi gyermekdélelőtt a Kiss Bálintban - GALÉRIA

Több szülő szívesen ült le festeni, ragasztani gyermeke mellé, de egy-két nagymama sem volt rest kezébe venni az ecsetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év kórháza verseny

December 16-áig lehet szavazni a hazipatika.com által meghirdetett év kórháza versenyben a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházra. Tovább olvasom