Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Afrikában kelendő a szentesiek ivóvize

Harmincöt-negyven fokos hőségben dolgoztak a szentesi műszaki dandár katonái Afrika partjainál. Nagy becsülete volt az alakulatnak, hiszen tiszta vízzel látta el a NATO-erőket. A hadgyakorlat véget ért, de a műszakiak utolsóként hagyják el a terepet, várhatóan július 9-én.
A fekete kontinens nyugati partjainak mentén lévő Zöld-foknál, Szenegál magasságában egy mindössze négyezer négyzetkilométeres földterületen tartotta a NATO gyorsreagáló erőinek hadgyakorlatát. A huszonöt ország katonáinak részvételével lezajlott megpróbáltatáson nagy becsületnek örvendtek a szentesi víztisztítók, hiszen a kietlen környezetben a sós tengervízből naponta 130 köbméter édesvizet állítottak elő a Magyarországról odaszállított berendezés segítségével. Ezt a vizet a gyakorlaton részt vevők fürdésre használják, de inni is lehetne.

Kovács István vezérőrnagy, a dandár most leköszönt parancsnoka lapunknak azt mondta: katonái rengeteget dolgoztak azért, hogy részt vehessenek az afrikai túrán. A tábornok büszke a fiaira, akikről eddig a távoli földről csak jó szót hallott. A Zöld-foki-szigeteken most 7800 embert mozgósítottak, a szentesiek maroknyi csapata mindössze 38 főből áll, de annál lényegesebb szerep az övék. A magyarok a Macskacápa-öbölben állították fel táborukat, melynek helyszínét a műszakiak utolsóként hagyják el. Repülővel, kétszeri átszállással jönnek haza várhatóan július 9-én a magyar katonák, a technikai eszközök hajóval érkeznek. Kovács vezérőrnagy információi szerint minden a legnagyobb rendben zajlik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség lefoglalta a szentesi szamarat

Állatkínzás miatt folyik büntetőeljárás egy szentesi fuvaros ellen, akinek a szamarát lefoglalta a… Tovább olvasom