Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Ági, a négy diplomás rendőr alezredes

Szentes - Soha nem bánta meg, hogy rendőr lett a négy diplomát szerző alezredes. Sebestyénné Laurik Ágnes tanári és rendőri hivatására is büszke és aktív mindkettőben.
Az igazgatásrendészeti osztályt vezető kétgyermekes családanya 1990-ben szerelt fel az állományhoz Szentesre. Néhány nappal ezelőtt vette át a belügyminiszter elismerését az országos rendőrfőkapitánytól.

A kapitányságon beszélgetünk az alezredessel arról, hogyan lett rendőr?
- Szarvason születtem, ott érettségiztem, majd elvégeztem az óvónőképző főiskolát. Először óvónőként helyezkedtem el, majd gépíró lettem a csabacsűdi iskolában, közben elvégeztem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolát, utána a Testnevelési Főiskolát. Ezután évekig testnevelőként tanítottam, amit nagyon szerettem. Válásom után kerültem Szentesre, de itt nem találtam tanári állást és pultosként kezdtem dolgozni. Ide bejártak a rendőrök és szóltak, hogy ifjúságvédelmist keres a rendőrség, próbáljam meg. Így kerültem 1990-ben a bűnügyi osztályra, ahol én foglalkoztam a fiatalokkal. Utána elvégeztem a Rendőrtiszti Főiskolát.

Sebestyénné Laurik Ágnes tanári és rendőri hivatására is büszke és aktív mindkettőben.
Sebestyénné Laurik Ágnes tanári és rendőri hivatására is büszke és aktív mindkettőben.

Dolgozott vizsgálóként, utána vizsgálati alosztályvezető, 2004-től pedig az igazgatásrendészeti osztály vezetője. Nem lett hivatalnok, ma is részt vesz kihallgatáson, hétvégén vadászatokat vagy vagyonőröket ellenőriz. Munkája mellett bűnmegelőzési feladatokat is ellátott hat évig.

- A lelkem nyomozó maradt – mondja az alezredes. Szeretem amit csinálok, nem tudok nyugton ülni. Rendszeresen részt veszek szakképzéseken és tanítok a Zsoldos Ferenc szakiskola rendvédelmi osztályában rendészetet. A mostani elismerés nem az első az életében. Tíz évvel ezelőtt már részesült tárgyjutalomban, amit szintén a miniszter adományozott. A huzamosabb ideje végzett átlagon felüli szolgálatellátása elismeréseként odaítélt főtanácsosi kinevezésről szóló oklevelet a fővárosban vette át Hatala József országos rendőrfőkapitánytól. Nagyon jól esett – mondja. Igazán szeretem, amit csinálok. Soha nem bántam meg, amiért rendőr lettem. Én úgy érzem, a helyemen vagyok. Mindkét hivatásomnak élhetek. Rendőr vagyok és tanár is.

Olvasóink írták

  • 1. Vörcsi 2012. május 26. 20:16
    „Szívből gratulálok! Nem volt könnyű élete, most sem lehet az, sok sikert, kitartást, minden jót ezután!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungerit kontra Négy Mancs: elnapolva

Októberre napolta el a Fővárosi Törvényszék a szentesi Hungerit Zrt. által a Négy Mancs Alapítvány ellen indított polgári pert. Tovább olvasom