Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A˝kockás inges mozgalom˝ kettészakította a szentesi gimi tanáriját

Szentes - Azt csak Facebook-bejegyzésekből lehet sejteni, hogy nagyon nem értenek egyet a szentesi gimnázium pedagógusai. Van, aki támogatja azt az országos ,,kockás inges mozgalmat", amelyet az iskolaigazgató megosztási kísérletnek tekint.
Kockások és nem kockások – úgy tűnik, két táborra különült a szentesi gimnázium tanári kara. Legalábbis a Facebookon megosztott közlésekből erre lehet következtetni. A kockásing-mozgalomról lapunk is többször írt. Az egész akkor kezdődött, amikor Klinghammer István korábbi felsőoktatási államtitkár azt mondta: az oktatás változásának szükségessége mellett kiálló pedagógusok „borotválatlan, kockás inges" tanárok.

Ezen sok iskolában felháborodtak. Péntekre szerveztek országos kockás inges napot, a szentesi gimnáziumban aznap szünet volt. A tanári kar tehát ha akart volna, se készíthetett volna közös fotót, de az irodalmi-drámai tagozatosok Facebook-csoportja megváltoztatta a borítóképét. Öt pedagógus – igaz, nem kockás ingben – látható rajta, „Kockás szívűek mindannyian!" – ezt írták a képhez.

A jelek szerint az iskolában nem gondolja azt mindenki, hogy csatlakozni kellene az országos mozgalomhoz. Az intézmény igazgatója, Tóth Tamás egész biztosan ellenzi az ötletet. Ő is véleményt nyilvánított a Facebookon, egy Terminátor nevű blogger sorait osztotta meg a Demagóg oldalról. Ebben egyebek mellett az olvasható, hogy a kockás ingesek „mérhetetlenül ostoba emberek", mindegyikük „a pedagógusok szégyene, ...tehetségtelen senkiházi", aki diákokat bujtogat, zsarol, „a kockás ingesek nem pedagógusok, hanem pénzért órát tartó emberek" – és még hosszan sorolhatnánk a Terminátor által használt jelzőket.

Talán akaratán kívül, de érdekes módon egyetlen dologban mégis egyetért a blogger a tüntetések egyik motivációjával, azaz azzal, hogy baj van az állami oktatás színvonalával. Bár a kockás ingeseket okolja érte, de azt írja, hogy nem a fenntartó hülyeségei, hanem „az ilyenek miatt áll a béka feneke alatt a magyar oktatás".

A HMG érintett pedagógusai nem akartak beszélni a történtekről. Tóth Tamás szerint a „mozgalom" egy kísérlet a pedagógustársadalom és egyáltalán a társadalom megosztására, „matricázásra". – A blog valóban eléggé brutálisan fogalmaz, természetesen nem értek mindennel egyet, aki ismer, tudja, hogy egyetlen kollégámról sem beszélnék így. Egyébként is, akinek nem inge, ne vegye magára. Ami miatt a megosztás mellett döntöttem, az a néphülyítő demagógia elleni zsigeri tiltakozásom. Valakiknek az érdeke a sárdobálás beindítása – reagált az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztotta idős betegeit a szentesi ápoló

A kórház az után tett bejelentést, hogy egy 90 éves páciens párnája alól 6000 forint tűnt el… Tovább olvasom