Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Aládúcolt teremben tanulnak a diákok

Szentes - Kitámasztották a mennyezetet a biológiateremben a szentesi gimnáziumban, amelynek épülete egyre jobban lepusztul. A KLIK szerint ha évtizedekig minden fenntartó annyit költött volna az ingatlanra, mint ők három év alatt, sokkal jobb állapotban lenne.
– Közismert, hogy lesújtó az épület állapota – összegezte a szentesi Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, Tóth Tamás. A patinás intézmény évekig a város kezelésében állt, majd a megyéhez került, most a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (KLIK) tartozik.
 
Évek óta egy ácsolat tartja a mennyezetet a biológiateremben.
Évek óta egy ácsolat tartja a mennyezetet a biológiateremben.

Ráférne a felújítás, ezzel többször foglalkoztunk lapunkban. A hulló vakolat és egyéb hiányosságok mellett a szülőket az is aggasztja, hogy a hátsó kerítés kidőlni készül, a biológiaterem mennyezete alá van dúcolva. A helyiségben órákat tartanak, a körülmények lehangolók, hallottuk. Az épület a városé, de hogy a helyhatóság vagy a fenntartó KLIK feladata-e a felújítás, sokáig kérdéses volt. A jelek szerint ez a kérdés rendeződött.

– A gimnázium épületének jelenlegi státusza valójában több évtizedes állagromlás következménye – fogalmazott a szentesi tankerület igazgatója, Molnárné Tóth Györgyi, aki hangsúlyozta: az iskolában ettől függetlenül magas színvonalú oktatás zajlik.
 
Kifelé billen a gimnázium hátsó kerítése. Fotó: Králik Emese
Kifelé billen a gimnázium hátsó kerítése. Fotó: Králik Emese

– Ha időarányosan minden korábbi fenntartó-működtető annyit áldozott volna a méltán nagyhírű, patinás épületre, mint a tankerület alig három év alatt, bizonyára jobb állapot és körülmények jellemeznék az intézményt A működésünk első évében közel 5,5 millió forintos beruházással felújítottuk az öltözőkben a teljes vizesblokkot. Tavaly 300 ezer forintból mennyezetfelújítás történt, a kerítés javítása folyamatban van. Mindentől eltekintve teljes körű infrastrukturális felújításra: nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre, állagmegóvásra volna szükség, ezt pályázatból lehet megoldani. Minden létező infrastrukturális fejlesztést célzó pályázatnál prioritásként szerepeltetjük a gimnáziumot. Az informatikai eszközpark fejlesztése pályázatok révén többmilliós beruházásként folyamatosan zajlik – közölte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautóval ütközött a 45-ösön Szentesnél

Könnyebben megsérült az az autós, aki szerda reggel a 45-ös főúton egy teherautóval ütközött. Tovább olvasom