Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Albínó vakond túrt Nagyéknál Mágocson

Szentes - Az albínó vakond állítólag éppen olyan ritka, mint a fehér holló. Százezerből jó, ha egy fehér. Ezért is lepődött meg Nagymágocson Nagy Károly és családja, hogy náluk egy albínó vakond túrta fel a kertet.
Nagy Károlyék szeretik az állatokat. Az udvaron tacsik szaladgálnak, cicák alszanak a fűben. A kerti ketrecekben a szivárvány szinte minden színében pompázó papagájok rikácsolnak. Tartanak dísztyúkokat, díszrécéket, fácánokat, ősmagyar háziszárnyasokat. A családnak ez a hobbija. A „betolakodókat" ellenben nem túlságosan kedvelik, de azokkal is emberségesen bánnak.

– A konyhakertünkben sokféle zöldséget termesztünk. Sok gondot okoznak a vakondok. Semmiféle riasztót nem használunk, de figyelemmel kísérjük a mozgásukat. Ha sikerül tetten érnünk, amikor éppen „dolgoznak", kiforgatjuk őket ásóval, vödörbe tesszük, kivisszük az erdőbe, és szabadon engedjük. Tavaly legalább öt vakondot sikerült elcsípnünk – mondta a családfő.

A fehér vakond igazából nem is teljesen fehér, kicsit „rozsdás
A fehér vakond igazából nem is teljesen fehér, kicsit „rozsdás" a bundája. A szerző felvétele

A kis fehér vakond már legalább két hete munkálkodott Nagyék kertjében. Április 29-én végül Nagy Károly éppen szemtanúja volt a földkupac keletkezésének. Ásót fogott, és felszínre forgatta a kis jószágot. Igencsak meglepődött a színén. – Utánanéztünk az interneten: nagyon ritka az albínó vakond. Százezerből jó, ha egy fehér.


A hírek szerint Angliában 2013 tavaszán talált egyet egy 17 éves fiú, aki minden elfogott vakondért, mármint a feketékért, 10 fontot kap a kerttulajdonosoktól. A cikkben azt is olvastuk, hogy internetes árverésen akár 600 fontot is kaphatott a ritka példányért. Mi nem kereskedünk vele. Megszeretgettük, mert nagyon aranyos, és visszaengedjük a természetbe, persze messze a kertünktől – nyilatkozta a férfi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letették a szentesi otthon alapkövét

Két településen helyezik el kényelmes, otthonos körülmények között a szentesi pszichiátriai otthon betegeit. Az egyik épület alapkövét szerdán tették le. Tovább olvasom