Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Állóvízre panaszkodnak a mágocsiak

Nagymágocs - A falu egy része elégedetlen, sőt a polgármester lemondását követeli. Szerintük Nagymágocs nem fejlődik, semmi nem történik két éve. A község első embere tovább szeretne dolgozni.

Élénk vitába torkollott a legutóbbi falugyűlés, amelyen a becslések szerint 2-300 nagymágocsi vett részt október elején. A jelenlévők azt hangoztatták: nem látják, hogy a falu fejlődne, nem történt semmi változás az elmúlt két évben, a község vezetése nem kezeli őket partnerként. Odáig fajult a szócsata, hogy a polgármestert, Atkári Krisztiánt lemondásra szólították fel. A jelenlévők szerint elhangzott: a polgármester az eredménytelenség okát jórészt a lakosok hibájának tekinti. Azt mondta: csak a pletykálkodással foglalkoznak.

Az egyik képviselő-testületi tag még az év elején, két társa nem sokkal a falugyűlés előtt mondott le tisztségéről. Információink szerint nem volt egyszerű pótolni a megüresedett székeket, a jelöltek nem mentek ölre a pozícióért. Megkérdeztük a három visszalépett döntéshozót: Kajtár Imre egészségügyi okokra hivatkozott. Hasonlóan nyilatkozott Mészáros József is, de hozzátette: – Az előző ciklusban alpolgármester voltam, van rálátásom a falu működésére. Úgy tapasztaltam, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Bíztunk a polgármester úrban, de a tervekből, az ígéretekből eddig nem lett semmi.

Hegedűsné Nagy Anikó Kajtár Imrével egyszerre állt fel a székéből. A volt képviselő asszony elmondta, hogy másfél évtizede politizál Nagymágocson, három polgármesterrel dolgozott együtt, nemrég azonban arra az elhatározásra jutott, hogy a gondolkodásmód- és értékrendbeli különbségek miatt Atkári Krisztiánnal ez nem fog menni.

Film az ablakban

A közmeghallgatást filmre vették. Ezt nem a helyi televízióknak szánták, így – a mendemondákkal ellentétben – nem azért nem látható adásban, mert bárki letiltotta volna. Úgy tudjuk: az önkormányzat rendelte meg saját magának a vágatlan agyagot, hogy dokumentálhassa az elhangzottakat.  

– Valóban voltak olyan hangok, amelyek a lemondásra szólítottak fel. Annak idején 49 százalékos támogatással választottak meg, ezért természetes, hogy vannak, akik nem fogadnak el – fogalmazott Atkári Krisztián. – Ennek ellenére a legjobb tudásom szerint szeretném tovább folytatni a munkát, amiben erősítenek a támogatóim. Sajnos kritika, kifogás, gáncsoskodás sokszor elhangzik, konstruktív javaslat viszont csak elvétve. Valóban kellene kerékpárút, épületfelújítás, munkahelyteremtés, de a szükséges önerő hiányában felelősen kell döntéseket hoznunk. A nehezen előteremthető milliók miatt tényleg csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér. A ciklus felénél tartunk, hiú ábránd azt képzelni, hogy ennyi idő alatt meg lehet váltani a világot. Jelenleg egy új pályázatírónk van, akivel együtt dolgozva adtunk be pályázatot a tanyafejlesztési programra. Emellett készülünk az energetikai pályázatokra: az összes közintézményt szeretnénk korszerűsíteni. A kultúrház felújítására és a könyvtárra vonatkozó projektünk elbírálás előtt áll. Bízom abban, hogy előbb- utóbb látszik majd a faluban a változás, amihez elengedhetetlen a közösség összetartása és tenni akarása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járási hivatal Szentesen: 28 főt vesznek át

A törvény ellen nem lehet tenni, utaltak erre hétfőn többször is a rendkívüli testületi ülésen. A járási hivatalról szavaztak a képviselők. Tovább olvasom