Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Amikor a kutya a lépcsőházban végzi a dolgát

Szentes - Lehet kutyát tartani a nagyobb lakóközösségekben, de az nem zavarhatja az embereket. Ugatással sem, „végtermékkel" sem.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
Panaszkodnak egy Somogyi Béla utcai emeletes ház lakói. Egyik lakótársuk, egy kutyatulajdonos nyugdíjas asszony szerintük nem gondoskodik megfelelően arról, hogy a jószág súrlódásoktól mentesen éljen együtt az emberekkel. A szerkesztőségünkbe eljuttatott észrevétel szerint többször előfordult, hogy a kiskutya nem bírta ki, amíg az emeletről leérnek, és a lépcsőházban végezte el a dolgát. Állítólag többször szóltak a gazdának, de ennek nem volt hatása. Tanácstalanok, nem tudják, mit tehetnének.

Nincs már olyan helyi rendelet, amely a kutyatartást szigorú keretek közé szorítaná, de sok más törvény vonatkozik erre a kérdésre. Elsősorban a birtokvédelmi eljárás védi az embereket, mondta Csányiné Bakró-Nagy Vera, Szentes aljegyzője. – Úgy kell tartani a kutyát, hogy az ne zavarja a többi lakót. Ha nem beteg, és jól nevelt, akkor egy nagyobb közösségben sem hiszem, hogy zavaró lenne – akár lakásonként – egy eb. Amennyiben valaki mégis kifogásolja az állatot, a birtokvédelmi eljárásnál neki kell azt bizonyítani, hogy jogosak a kifogásai. A tulajdonosnak a „végterméket" össze kell szedni, meg lehet büntetni, ha ezt nem teszi meg – foglalta össze. Hozzátette, hogy a kulturált állattartás terén még sok a tanulnivaló.

A bepanaszolt nyugdíjas asszony nem járult hozzá, hogy leírjuk a nevét. Elmondta: több évtizede él a házban, kerüli a konfliktust a lakótársakkal, szerinte nem az ő kutyája a bűnös.

Olvasóink írták

 • 4. Emberségetavilágnak 2013. február 15. 10:25
  „Török átok: "legyen egy rossz szomszédod!"
  Na igen.”
 • 3. macs 2013. február 14. 12:33
  „Megértem, hogy zavaró a kutyaugatás, de a hangosan bömbölő zene, a családi perpatvar és többi nyalánkság az teljesen elfogadott. :-D”
 • 2. deszkás 2013. február 14. 12:01
  „Az "őshonos fauna" megzabolázására született a 112/3-ad törvénye: minden állat tartással kapcsolatos szabályokat eltörölt a jelenlegi hatalom. Elvileg még tehenet is lehet tartani a belvárosban.Reklamálni? Lehet, de nem érdemes.”
 • 1. B.Mónika 2013. február 14. 11:13
  „Amikor olvastam a cikk címét, már tudtam, hogy a Somogyi Béla utca kedves, idős lakóiról fog szólni a hír... Az őshonos fauna semmiféle változást nem tűr meg... Nekem is panaszt kellett volna tennem, amikor odaköltöztünk és délután (suli után) fúrtunk pár lyukat a szobába, de még az első se lett kész már jöttek háborogni...?? Két napra rá meg kutyaszar volt a postaládánkban...??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három hónapja nem használhatják a gyógyfürdő medencéit a 14 éven aluliak

Aktatologatásnál tart a gyógyfürdő ügyének rendezése. A kórház kérelmet nyújtott be az OTH-nak, de a hivatal további adatszolgáltatást kért. Tovább olvasom