Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

ÁNTSZ-dicséret a szentesi Ételbárnak

Szentes - Lapunktól tudta meg a jó hírt a szentesi Ételbár tulajdonosa, hogy az ÁNTSZ országos „dicsőséglistájára" felkerült az üzlete. A dél-alföldi régióból csak a szentesi étterem van közöttük.
A tisztiorvosi szolgálat az országban mintegy 3000 egységnél végzett ellenőrzést a Kánikula Kommandó elnevezésű akciója során, és 9 vendéglátóhelyet talált minden szempontból kiválónak. A dél-alföldi régióból csak a szentesi étterem van közöttük.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a nyári szezonban jóval több ételmérgezést regisztrált a korábbi évekhez képest. Június végén ezért is indította a Kánikula Kommandó nevű akcióját, amely július 23-áig tartott. A tapasztalataik eredményét tették közzé a minap az internetes portáljukon, ahol kiderül: 3049 vendéglátóhelyet ellenőriztek az országban, és közel 21 millió forint bírságot róttak ki 497 közétkeztetést végző egységre. Korábban a tisztiorvosi szolgálat úgynevezett szégyenlistát állított össze azokról a vendéglőkről, cukrászdákról, büfékről, ahol megszegték az élelmiszer-biztonsági előírásokat. Így akarták ugyanis elriasztani a vendégeket a szabályokat megsértő egységektől.

Egy a kilenc piros pontot kapott vendéglátóhely közül, a szentesi Ételbár. Fotó: Tésik Attila
Egy a kilenc piros pontot kapott vendéglátóhely közül, a szentesi Ételbár.
Fotó: Tésik Attila

A korábbi gyakorlatuktól most eltértek az ÁNTSZ illetékesei, akik pozitív listával rukkoltak elő. Erre a legjobban teljesítő helyek kerülhettek csak fel. A fentebb említett 3049 egység közül csupán kilencet tüntetnek fel, ezek közegészségügyi szempontból a legkiválóbbaknak számítanak. A kilencek listáján van a szentesi Arany János utcai Ételbár is, amely az egyedüli az egész dél-alföldi régióból. Lapunktól tudta meg a jó hírt a májusban nyílt üzlet tulajdonosa, aki elmondta: pár hete jártak náluk ellenőrök. Verebélyiné Kozma Beatrix arról is beszélt, hogy vettek ételmintát és kenetet például a tányérokról, megnézték továbbá a hűtőket, hogy megfelelően tárolják-e az élelmiszereket. Elkérték a szakképzett szakácsok és konyhalányok egészségügyi könyvét is, és szemügyre vették az 50 személy befogadására alkalmas, légkondis éttermet. A vizsgálat óta már kapott egy levelet Beatrix az ÁNTSZ-től, amelyben azt tudatták vele, hogy az ételminta megfelelt az előírásoknak. Ennek is örült.

Az ételbárban egyáltalán nem számítottak arra, hogy bekerülnek a kilenc, piros ponttal jutalmazott vendéglátóhely közé. Fotó: Tésik Attila
Az ételbárban egyáltalán nem számítottak arra, hogy bekerülnek a kilenc, piros
ponttal jutalmazott vendéglátóhely közé. Fotó: Tésik Attila

Akárcsak a lapunktól hallott hírnek, miszerint az Ételbár felkerült az ÁNTSZ kilencek listájára, a dél-alföldi régióból – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből – egyetlen vendéglátóhelyként. – Furcsa, hogy mi kaptuk, mert sok jó étterem van – mondta Verebélyiné Kozma Beatrix.

Ellenőrzések mérlege a régióban

A dél-alföldi régiókban 484 egységet vizsgáltak az ellenőrök, akik 92 helyen találtak szabálytalanságot. A kiszabott bírság összege meghaladja a négymillió forintot. Az ÁNTSZ Békéscsabán székelő dél-alföldi regionális intézetének közegészség- és járványügyi felügyelőjétől, Betyó Jánostól megtudtuk: Csongrád megyében 175 vendéglátóhelyen ellenőriztek, és 25 egységnél egymillió forint bírságot róttak ki.

Olvasóink írták

 • 20. Szabó Tünde 2008. augusztus 23. 14:58
  „Hát igen!!Az ételbár nem rossz,de aki csinálja?!!Tényleg elfelejtette ,hogy honnan jött!!Mindenkiről van véleménye,de a kritikát nehezen viseli,pedig Ő sem tökéletes!!Reméljük nem lesz olyan mint az Arabellában,hogy az előző napi menüt szolgálják fel!!További szép napot Józsi!!”
 • 19. mirci 2008. augusztus 19. 21:18
  „hőmmm!
  Jól beszélsz!B-ről valóban ez a valóság:DTávol áll tőle a "beszéd:D
  És Józsika??...........igen,igen.........bár le a kalappal jó üzletember,hiszen honnan hová jutott.
  De hogyan jutott!!!Ezt mindeki tudja,és kik segitségével!
  Szóval ki a szerény akkor?!!
  Régen nagyon nagyon régen,...talán az volt!
  De most???!!!!”
 • 18. hőmmm 2008. augusztus 19. 16:01
  „Szerény?????????
  :D:D:D
  Aki q7el jár??Ugyanmár.Akik kicsit régebb óta ismerik tudják miről is van szó a sorok mögött.Józsika ...ügyes,de van az a mondás jó magasról lehet...és Beatrix?? :D:D, B+ kivül nem igen hagyja el más a száját olyan értelmes..:D:D”
 • 17. K.N. 2008. augusztus 19. 10:32
  „Szív bőségéből szól a száj!Minden ember beszédéből effektíve írásából megmutatkozik milyen ember!Megvan írva,hogy ne vádold a fele barátod!A felebarát nem feltétlen az az ember akivel személyes kapcsolatban állunk!
  Született üzletember,okos és mindemellet nagyon szerény :)
  Aki tud az tud!Ennnyyyi... :)”
 • 16. k.o. 2008. augusztus 18. 20:26
  „Hát ez az hogy miből van neki???
  Mindenki tudja miből,és hidd el nem irigykedik rá a kutya se,mert aki az alvilággal is lepaktál,az nem tisztességes!Szóval ezt tuti nem irigyli senki!”
 • 15. K.N. 2008. augusztus 18. 16:08
  „Gratulálok!Minden elismerésem Józsinak,áldott ember.Büszke vagyok rá!Nem írigykedni kell a másik emberre hanem elkellene gondolkodni neki miből van!:) Megyek is eszek v.mi finomat az Ételbar-ban...”
 • 14. ?? 2008. augusztus 15. 22:25
  „melyik étterem ez?”
 • 13. mirci 2008. augusztus 15. 12:03
  „Még hogy szerény???És jól végezte a munkáját???!!!
  Kérem szépen ez egy új hely ami nem olyan régen nyitott,tehát persze hogy nem igazán talált semmit az ÁNTSZ.Lássuk majd 1-2év mulva.
  De különben ezt a helyet egy olyan ember-emberek működtetik akik már elfelejtették honnan indultak,és nagyon nagyon a föld felett járnak manapság(ahogyan ezt egy hozzá
  szóló már ki is jelentette)Továbbá olyan emberek "barátsága veszi körül akikre mindig mindenben számithat jó pénzért.
  Ezt ugye teszik érteni,mire is értem??!!!!
  Szóval még ha találnának is valamit,jó pénzért és maffiozó kapcsolatokkal meg van oldva és tisztára van mosva.Amiért is épült ez a hely!
  Na ez a helyzet!
  És ez nem irigység,ez a valóság!
  Lehet jó kaja,és lehet szinvonalas,de ez van,mindenki tudja,és aki meg védi itt az bizony nagyon tűzközelben van!”
 • 12. 19530820 2008. augusztus 14. 20:34
  „Gratulálok! Csak igy tovább! Eddig is örömmel ettem ott, mert szép hely és nagyon jól főznek, elfogadható áron vannak a finom ételek! Kivánom maradjon ilyen sokáig!”
 • 11. gyu 2008. augusztus 11. 13:18
  „Ilyenkor tudok kissé szégyenkezni, egy ország helyett :(

  A cikk alapján itélve, a tulajdonos szerénynek tűnt, valószinűleg jól végezhette a munkáját, hiszen olyanoktól (ántsz) kapott pirospontot, akik arra mentek rá, hogy belekössenek az élő fába is.
  Erre nem, hogy örülnénk, hogy a környéken van egy olyan hely, ahol dicséretet kaptak... Neeeem... Bele kell kötni, meg mindenütt összeesküvést látni, meg különben is: Dögöljön a szomszéd tehene is!

  Ez az, amiről elhíresült a "magyar mentalitás".

  Kell ez nekünk? Mármint, hogy erről legyünk híresek?”
 • 10. Uhunavszky Tibor 2008. augusztus 11. 00:00
  „JÓ reklám JÓzsikának! Ezt is megcsináltuk!”
 • 9. zombor 2008. augusztus 08. 21:20
  „Gratulálok, nem semmi...jól menő szegedi vendéglátókat lepipálni...hm”
 • 8. igazmondo 2008. augusztus 08. 18:21
  „khhhmmm!
  Te is emlékszel még a bevándorló szerény fiúra?
  Akkor tudod mi a dörgés,most magas lovon.....és föld fölött lebegünk:D”
 • 7. khhhmmm 2008. augusztus 08. 13:11
  „Józsika ügyes fíú...pár év alatt a kis csikos szatyrából lám milett..”
 • 6. igazmondó 2008. augusztus 07. 21:30
  „Most rátapintottál a lényegre kggh@hh.hu!
  Olyanokkal körbevéve akiknek hosszura nyúlik a keze.......................amihez ér-nek arannyá válik..............bár nekem is lenne ennyi jóakarom,akkor én is simán boldogulnék.De maradok egyszerű tisztességes gályázó,aki a napi betevőért küzd!”
 • 5. minimanó 2008. augusztus 07. 13:03
  „Nagyon sajnálom az esetüket, de hogy jön ez ide?????Sok szerencsét a műtéthez!És szerintem ne adja fel!”
 • 4. egy beteg gyerek anyukája 2008. augusztus 07. 12:34
  „én máshoz szolnék hozzá a szentesi polgár mesterhez én ojan kéréssel fordultam hozzá hogy szeretnék tanácsi lakást mert nekem sajnos nincs saját és ráadásaul van egy beteg kisfiam akit viszek agy mütétre oktoberben és kértem hogy segitsen nekem és ő nevetve monta hogy nem tud segiteni hát elég baj ez éénekem meg a férjemnek másnak van nekem nincs egy kicsit érdekesa nem???????????”
 • 3. kggh@hh.hu 2008. augusztus 07. 10:47
  „Na ezmeg kinek az unokahuga?

  Bekerült a lapba, az antsz nyal neki :D

  Biztos nincs nála tisztább bolt!

  Ingyenreklám!”
 • 2. Végre egy tisztességes, ANTSZ és APEH előírásokat becsülettel betartó magyar vállalkozó 2008. augusztus 07. 08:12
  „.”
 • 1. Éhes 2008. augusztus 07. 01:29
  „Holnap elmegyek és bezabálok ott!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi műhiba - Még keresik a felelősöket

Szentes - Augusztus végére zárulhat le a rutinműtét után meghalt nő ügyében indított belső vizsgálat a szentesi kórházban. Tovább olvasom