Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Aranykapu Szentestől Makóig

Szentes - Számos ötletet kínálnak az ajándékozáshoz a megye városaiban rendezett karácsonyi vásárok. Igényes kézműves termékek is szerepelnek a kínálatban, de sok helyütt szerepet kap a hagyományok ápolása, a gasztronómia és a szórakoztatás.
Szegeden három karácsonyi vásár kínálata közül választhatunk. A Széchenyi téri kissé piacjellegű – az árusok portékái között találunk könyvet, ruhaneműket, fenyőfadíszeket és bóvlit is. A Dugonics téri vásárt viszont a gasztronómia jegyében szervezték. Több mint egy tucat vendéglátós kínálja ételeit és italait. Olyan különlegességeket is megkóstolhatunk, mint a szarvasgombás forró csoki. A Dóm téri advent autentikus karácsonyi hangulatot áraszt. A szervező Ördögszekér Bt. nem titkolt célja, hogy a takaros kis fabódék által körülvett tér olyan vidám és meghitt hely legyen a belváros szívében, ahol az emberek szívesen találkoznak. Koncerteket és gyermekműsorokat is szerveznek a bálaszínházban – a kicsik egyik nagy kedvence a szalmalabirintus.

A vásárhelyi Kossuth téren hóesésben kereshettek ajándékot tegnap a vásárlók. Fotó: Török Anita
A vásárhelyi Kossuth téren hóesésben kereshettek ajándékot tegnap a vásárlók.
Fotó: Török Anita

Csongrádon idén a Kossuth tér Nagyboldogasszony-templom felőli részén, a városházával szemben rendezik meg a karácsonyi vásárt. A templomkapu előtt 8 pavilont és betlehemet állítottak föl. Szentesen a Szent Miklós téren rendezték be az aranykaput: 10 pavilon, kürtőskalácsos és egy karácsonyfaárus várja a szentesieket. A tér közepén egy kovácsoltvas kosarat állítottak fel, amelyben mindennap nyitástól zárásig ég a tűz. Könyves, szűcs, kerámiás, fafaragó és üvegfestő is van az árusok között.

A makói karácsonyi vásárt az immár hagyományos helyszínen, a Széchenyi téri, kör alakú szökőkút körül rendezték meg. A szökőkút peremére óriási adventi koszorút építettek, így vasárnaponként itt rendezik a városi gyertyagyújtást zenés műsorral – múlt vasárnap több mint 600-an voltak. Ami az árukat illeti, 15 bódé kínálatából lehet választani. A legtöbb helyen igényes kézműves termékeket – ajándéktárgyat, karácsonyfadíszt, szőttest, ékszert, sőt házi mézet, süteményt és túrót is – kínálnak, de bolti és bazári jellegű játék és ruházat is található itt.

A szentesi aranykapu tövében fenyők közül válogathatunk. Fotó: Bíró Dániel
A szentesi aranykapu tövében fenyők közül válogathatunk.
Fotó: Bíró Dániel

Vásárhelyen 14 árus várja idén a karácsonyi vásári forgatagba a látogatókat, vevőket. Fenyőfát, karácsonyi díszeket, játékokat, kézműves termékeket kínálnak. Akik megéheznek, péklángost, kürtőskalácsot is találnak – a forralt bor sem hiányzik a választékból. A Kossuth téri vásár szomszédságában jégpálya nyílt, és szórakoztató programokat is tartanak.

Olvasóink írták

  • 1. niemand 2010. december 14. 11:18
    „A szentesi csak karácsonyi vásárka, vagy csak annak csúfolják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államtitkár járt Szegváron

Szegvár - Partnertalálkozón látta vendégül hétvégén a szegvári önkormányzat a Vidékfejlesztési… Tovább olvasom