Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Árpádhalom: fűben, fában gazdagok

Árpádhalom - Folyamatosan vágják a füvet Árpádhalmon az önkormányzat közmunkásai. Ahogy a munka végére érnek, már kezdhetik is elölről. A zöldterület hatalmas, az időjárás pedig ennél nem is lehetne ideálisabb, hogy ˝az a szép zöld gyep˝ minél nagyobbra nőjön.
– Tízhektárnyi zöldfelületünk van, ennek örülne több, nálunk jóval nagyobb település is. Árpádhalom zöld tüdejét a Károlyi és a Berchtold grófi családoknak köszönhetjük. Akik felkeresik településünket, mondják is, hogy nálunk szinte harapni lehet a levegőt, olyan sűrű. A fű és a fák az öröm mellett azonban sok munkát is jelentenek: nyáron füvet nyírunk, ősszel a lehullott lombot takarítjuk el, méghozzá extra mennyiségben – tudtuk meg Szarka Attila polgármestertől.

Árpádhalmon folyamatos a fűnyírás, ahogy a végére érnek, már kezdik is elölről. Fotó: Kovács Erika
Árpádhalmon folyamatos a fűnyírás, ahogy a végére érnek, már kezdik is elölről. Fotó: Kovács Erika

Egy átlagos nyáron körülbelül 10-12 alkalommal vágják le a füvet. Idén ez jóval több lesz a sok esőnek köszönhetően. – Az előző években augusztusban szárazság volt, alig nőtt a fű, ritkábban kellett kaszálni. Most – és ez a teljes nyárra jellemző – 4-5 közmunkásunk, az esős napok kivételével, szinte folyamatosan füvet vág. Mire a végére érnek, az eleje már akkora, hogy újból vágni kell. Van egy fűnyíró kistraktorunk és több gépi kaszánk, amikbe sűrűn kell tankolni – folytatta Szarka Attila.

Árpádhalom nemcsak fűben, hanem fában is gazdag település. Több fájuk már 100 évnél is idősebb. A képviselő-testület azt tervezi, a matuzsálemeket – első lépésben három öreg körtefát, néhány gesztenyét és japánakácot – helyi védettség alá vonja, hogy minél tovább díszítsék a települést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentettrét lakói utcaneveket kérnek

Módosítás előtt áll Szentesen Mentettrét szabályozási terve. Tovább olvasom