Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Árpádhalom ismét Szarkát választotta

Ismét Szarka Attila (Fidesz-KDNP) lett a polgármester Árpádhalmon. A vasárnapi időközi választáson az önmagát feloszlatott képviselő-testületből hárman ismét győztek. A negyedik Froman Róbert, aki 2010-ig polgármester volt.
A testület ősszel feloszlatta magát, mondván, hogy nem tud tovább együttműködni a falu vezetőjével. A vasárnapi voksolás után azonban a községet a jövőben is Szarka Attila irányíthatja.

– Örülök, hogy a falu továbbra is bízik bennem – hallottuk az újraválasztott polgármestertől. – Úgy tűnik, folytathatom a megkezdett munkát, de a siker természetesen a testületen is múlik majd. Együtt kell dolgozni Árpádhalom érdekében. Az biztos: az én elképzeléseim nem változtak, csak olyan módon tudok dolgozni, ahogy eddig is. A szavazás eredményéből arra lehet következtetni, hogy a helybeliek nem akartak újabb változást.

Szarka Attila: örülük, hogy a falu továbbra is bízik bennem. Fotó: DM/DV
Szarka Attila: örülük, hogy a falu továbbra is bízik bennem. Fotó: DM/DV


A szavazáson a 456 választópolgárból 276 jelent meg tegnap az urnáknál – tájékoztatott Simonné Kürti Katalin megbízott körjegyző. A nap rendkívüli eseményektől mentesen, nyugodtan telt. A négy polgármester-jelölt közül – hasonlóan a 2010-es végeredményhez – 107 voksot kapott Szarka Attila, 94-et a falut több cikluson át irányító Froman Róbert. A négytagú képviselő-testületbe összesen tízen szerettek volna bekerülni. Az indulók közül hárman, akik korábban is a község döntéshozói voltak – Katona Mátyásné, Nagyné Krausz Erika és Varjú Pálné – sikerrel vették az akadályt. Negyedikként Froman Róbert csatlakozik hozzájuk, aki ezúttal képviselő-jelöltként is indult.

Olvasóink írták

  • 3. halom 2012. január 24. 12:44
    „Szeretném is megkérdezni tőle,de Ő ide nem nő fel közénk soha.Csak legalább az elmúlt egy évben lehetett volna hallani,hogy a három hölgy ezt és ezt tette a faluért,de ki hallott ilyet???Most gondolom az lesz a legfőbb cél,hogy megbénítsák a Polgármester munkáját és ne tudjon semmit csinálni.Ennek pedig az lesz a következménye,hogy a falu még jobban tönkremegy.Biztosan képviselni fogják a falu érdekeit...”
  • 2. dződvok 2012. január 23. 18:34
    „halom: nagyon igaz....de a hal büdös fejétől, Varjúnétól kellene ezt mind megkérdezni, hátha elfogadható (lehetetlen) választ ad rá. :)”
  • 1. halom 2012. január 23. 15:35
    „Kérdezem Én a régi-új testület leteszi az esküt az alakuló ülésen?Ha igen innentől elég hiteltelen a szájukból minden szó.Hiszen eddig még azt hangoztatták nem tudnak a Polgármesterrel együtt dolgozni.Sok pénze lehet a falunak ha csak úgy 1-2 százezer forintot van miből kiadni ilyen cirkuszi előadásra.Nevetséges...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosult a szentesi lányok meccsének időpontja

Nem a jövő hónap közepén, hanem február 29-én játssza Olaszországban a Szentes női vízilabdacsapata első elődöntős mérkőzését a LEN Kupában. Tovább olvasom