Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ássák a szentesi Klauzál ovi alapjait

Szentes - Bölcsisek is használták, üresen is állt – most azonban elkezdődött a Klauzál utcai óvoda bővítése. Jövő szeptemberben már itt kezdik a tanévet a gyerekek.
A napokban – néhány hetes csúszással – elkezdődött a Klauzál utcai óvoda felújítása. Az épületet már évekkel korábban kiürítették, a kicsik a Kossuth utcai oviba járnak. Először az átépítés alatt álló bölcsőde gyermekei kaptak itt ideiglenes helyet – ők már jó ideje birtokukba vették a kívül-belül megújult Vásárhelyi úti épületet.

A Klauzál utcai munkálatokat jogi vita késleltette. Nyáron lezajlott a közbeszerzési eljárás, amelyet a szentesi székhelyű Unibau-Épszer Kft. nyert. A cég már bizonyított a városban, a Dózsa-ház bővítésével és a Petőfi-iskola felújításával. – Az eljárás után a vesztes pályázó perelt – ismertette Szirbik Imre polgármester. – A város ettől függetlenül helyesen járt el, megkötötte a nyertessel a kivitelezési szerződést. Az óvodások a vártnál kicsit tovább vendégeskednek a Kossuth utcai óvodában, de a következő tanévet már biztos, hogy a megújult épületben kezdik. Az építkezésre 200 milliós pályázati forrást kaptunk, és közel 70 millió saját erőt ad a város.

A szakemberek szerint a komoly fagyok előtt akár már a falak is állhatnak. A szerző felvétele
A szakemberek szerint a komoly fagyok előtt akár már a falak is állhatnak.
A szerző felvétele

Az intézmény befogadóképessége a korábbi 100 férőhelyről a duplájára nő. Új szárnyat építenek, az eredeti tetőtérben irodákat, pihenőszobát, öltözőt és szociális helységet alakítanak ki. Az ovisok és a felnőttek kényelmét 4 új csoportszoba, illetve egy tágas, 106 négyzetméteres tornaszoba is szolgálja majd. A beruházás érinti a Bocskai- és a Kossuth utcai óvodákat is – a megújult Klauzál ovival ezt a kettőt szeretnék kiváltani. Utóbbi intézménnyel kapcsolatban a város első embere elmondta: frekventált helyen van, ezért akár irodaháznak is alkalmas. Lapunk úgy tudja: a két bezárt tagóvodából a dolgozókat nem kívánja a város elbocsátani; az új, összevont épületben dolgoznak majd.

Olvasóink írták

  • 1. koana81 2011. november 18. 10:06
    „igen ez nagyon jó!!!!
    Most már csak a fiatalokat kellene valamivel ösztönözni az itt maradásra.(Pl.: építési telkek stb....)Mert ugye ebből Szentesen "dömping" van.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvédik a Sáp-halmot

Szentes - Úgy tűnik, megnyugtatóan rendeződik a Szentes melletti Sáp-halom sorsa. Tovább olvasom