Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Az Arawana csőre töltött Nagymágocson

Stibál Róbert független jelöltként nyerte meg a polgármester-választást Nagymágocson. Az újonnan megválasztott településvezető kész folytatni a kastélyotthon kiváltásáról szóló programot. Az Arawana Kft. korábbi ígérete szerint a beruházás októberben elkezdődik. A budapesti cég most arra vár, hogy megalakuljon a képviselő-testület.
Stibál Róbert a település zászlajával. A fejlődés mellett van. Fotó: Blahó Gabriella
Stibál Róbert tizennégy szavazattal előzte meg Líbor Zoltánt Nagymágocson a polgármester-választáson. Líbor a leköszönt polgármester, Czabarka János favoritja volt. A független Stibál másféle stílust ígért a mágocsiaknak. Czabarka és Stibál között korábban tapintható volt a feszültség. Utóbbi szerint ez azért volt, mert másképpen vélekedtek arról, hogy egy polgármesternek milyen stílusban kell vezetnie a falut. Stibál elmondta: nyitott önkormányzatot szeretne, ahová a falubeliek bátran fordulhatnak a problémáikkal.

Alapvetően tiszta volt a kampány – mondta a polgármester –, bár meghallotta a suttogó propagandát. A rendőrtiszti és államigazgatási főiskolát végzett Stibál 522 szavazattal győzött a polgármesterjelöltek versenyében. A képviselőjelöltek között az előző faluvezető Czabarka János 543 voksot kapott. Az új polgármesternek mindenesetre erős ellenzékkel kell számolnia, hiszen a 12 tagú testületben öten biztosan együtt tartanak majd a képviselővé lett Czabarkával.

A személyes ellentét ellenére a régi és az új vezető kész együttműködni a kastélykiváltás programjában, amely a községet elsősorban a csatornahálózat és a fürdőépítés szempontjából érinti. A jövő hét elején lesz az alakuló testületi ülés, amelyen várhatóan egyetértés lesz ebben a kérdésben.

Az Arawana Kft. egyelőre kivár. Korábban arról adtunk hírt, hogy a befektető nyilatkozata szerint októberben elkezdődik a csatornázás. A cég vezetője, Balla Ilona szerint ennek nem látszik akadálya. A kivitelező utolsó árajánlatát elfogadták, aláírták velük a szerződést. Az új polgármesterrel még nem vették fel a kapcsolatot, türelemmel várnak arra, hogy a testület megalakuljon. Bíznak benne, hogy a korábbi grémium által a témában hozott határozatokat jogfolytonosan érvényben tartják Nagymágocson. Ezért a befektető arra készül, hogy az első ülés után alá is írhatják a szerződést az önkormányzattal. E megállapodás szerint 200 millió forint értékű földterület és kút ellenében megépül a község területén 1,4 milliárd forintból a teljes csatornahálózat. A munka másfél évig tart. Az Arawana szeretne minél hamarabb kezdeni – fogalmazott Balla Ilona.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül Csete kápolnája

Már alapozzák Szentesen azt a kápolnát, amelyet Csete György Kossuth-díjas építész tervei alapján… Tovább olvasom