Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Az ausztriai Eb-re készül a táncospár

Szentes - A szegedi lány és a szegvári fiú a szentesi Szilver egyesület színeiben vezeti az országos ranglistát, tanáruk szerint felnőttként is lehetnek magyar bajnokok.
Felnőttként a hazai elsőséget megszerezni azért nehéz, mert éppen a magyar bajnoktól vesznek órákat a fiatal táncosok: László Csaba segít rendszerint a felkészülésben Nagy Gergőnek és Horváth Alexandrának. A fiatalember tizennyolc, a lány tizenhét éves, jövőre már a felnőtt kategóriában indulnak szép reményekkel. Ifiként standard és tíz tánc kategóriában is elsőséget szereztek, vezetik az országos ranglistát. A Szilver Táncsport Egyesület vezetője, Szatmári-Nagy Szilvia szerint a felnőtt magyar bajnoki címet megszerezni legfeljebb akkor lehet, ha Csaba visszavonul a versenytánctól. Alexandra és Gergő úgy véli, hogy még ebben az esetben is kell küzdeni négy vagy öt évet ezért, hiszen a csongrádi Szepesi József és Szepesi Judit ugyancsak esélyes várományosai az elsőségnek. A testvérpár szintén a Szilverben táncol, az ország legtehetségesebb versenyzői szerepelnek ebben a klubban.

Nagy Gergő és Horváth Alexandra ifjúsági bajnok képviseli Magyarországot az Eb-n. Fotó: Vidovics Ferenc
Nagy Gergő és Horváth Alexandra ifjúsági bajnok képviseli Magyarországot az Eb-n. Fotó: Vidovics Ferenc

Ezért minden olyan bajnokság fontos a számukra, ahol megmérethetik magukat anélkül, hogy klubtársaikkal kellene versenyezniük. A közelmúltban a Dániában megrendezett tíz tánc világbajnokságon a tizennyolcadik helyet szerezték meg, ennek is nagyon örültek, hiszen Magyarországot egyedüli párosként képviselték. A pár négy éve táncol együtt, egymásról a kölcsönös tisztelet hangján beszéltek. Gergő azt mondta, Alexandra könnyen simul, és szépen hagyja magát vezetni, a tánctudása kiváló. Alexandra Gergőről pedig úgy nyilatkozott, benne nagyra értékeli a kiegyensúlyozottságát és természetesen a tudását. Azt azonban hozzátette: sikereikhez mérten nem kellene ennyire szerénynek lennie. Mindenesetre azon párok közé tartoznak ők, akik között nincs komoly vita, és ez nagyon hasznos a közös munkában. A legközelebbi versenyre is komolyan és nagy odaadással készülnek, szeretnének Ausztriában dicsőséget szerezni Magyarországnak.

Olvasóink írták

  • 1. @@ 2008. május 21. 07:18
    „Mindent bele Gergő! Mindig meghatódok, mikor hallok rólad, vagy látlak - rendszerint - a Duna Tv-ben!
    Egyébként óriási szerencse, hogy vannak még olyan fiatalok, akik normális, szép tevékenységek iránt érdeklődnek, kemény, kitartó munkájukkal küzdenek valamiért, egy célért, melyet el akarnak érni. És ez a cél nemes, szép, nem pedig borzalmakkal teli.
    Gratulálok a szülőknek is, akik feltehetőleg anyagilag is rengeteget segítettek már eddig is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babadömping a szentesi ligeti múzeumban

Szentes - Az újkőkori leletek bizonyítják: nyolcezer évvel ezelőtt is gondoltak a szülők a… Tovább olvasom